У кожної господині є перевірені часом рецепти заготовок на зиму. Але, іноді хочеться приготувати щось нове. Приємний пряний томатний смак цілих огірків в цій закатці порадує і вас, і ваших близьких і приготування завдяки покрокової інструкції не складе для вас праці. Цей варіант не вимагає стерилізації, який багато кулінари не люблять.


Інгредієнти: на 6 арк.

  • Огірки – 3,5 кг
  • Краснодарський соус – 300 гр.
  • Перець чилі – 2 шт.
  • Вода – 2,2 л.
  • Оцет столовий 9% – 4 ст. л.
  • Цукор-пісок – 4 ст. л.
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Парасольки кропу – 6 шт.
  • Перець чорний горошок – 8 шт.
  • Лавровий лист – 4 шт.
  • Часник – 6 зуб.
  • Гвоздика – 6 шт.

Процес приготування:

Готувати огірки на зиму з краснодарським соусом легко! Огірки збирайте з ранку, помийте їх і залийте дуже холодною водою на 1 годину.

Після добре вимийте їх і обріжте у них хвостики. Складіть огірки в чисті літрові банки досить щільно.

В кожну банку зверху покладіть парасольку кропу.

Очистіть часник, розділіть зубчики навпіл і покладіть в банки по 2 шматочки.

Пекучий перець помийте, очистіть від насіння і розрізати на 3 частини. Розкладіть по банках по 1 частини. Прикрийте банки стерильними кришками.

Закип’ятіть окремо воду і налийте в банки до верху, покладіть зверху кришки і залиште на 15 хвилин. Вилийте воду з банок, притримуючи кришкою вміст.

У каструлю влийте воду, додайте томатний соус, цукор, сіль, горошини перцю, гвоздику і добре перемішайте.

Поставте каструлю з соусом на вогонь, закип’ятити, додайте оцет, знову закип’ятити. Варіть розсіл 10 хвилин.

Залийте гарячий соус в банки до верху і відразу закупорюйте.

банки Переверніть догори дном і накрийте теплою ковдрою. Так залиште їх для охолодження і маринування на 2 діб.

Приємного апетиту!

Гострі огірки на зиму Закручування огірків на зиму Консервовані огірки на зиму Огірки з гвоздикою на зиму Огірки з оцтом 9% на зиму Огірки з цукром на зиму Огірки на зиму Огірки під залізну кришку на зиму