У кожної господині є перевірені часом рецепти заготовок на зиму. Але, іноді хочеться приготувати щось нове. Приємний пряний томатний смак цілих огірків в цій закатці порадує і вас, і ваших близьких і приготування завдяки покрокової інструкції не складе для вас праці. Цей варіант не вимагає стерилізації, який багато кулінари не люблять.
Інгредієнти: на 6 арк.
- Огірки – 3,5 кг
- Краснодарський соус – 300 гр.
- Перець чилі – 2 шт.
- Вода – 2,2 л.
- Оцет столовий 9% – 4 ст. л.
- Цукор-пісок – 4 ст. л.
- Сіль – 2 ст. л.
- Парасольки кропу – 6 шт.
- Перець чорний горошок – 8 шт.
- Лавровий лист – 4 шт.
- Часник – 6 зуб.
- Гвоздика – 6 шт.
Процес приготування:
Готувати огірки на зиму з краснодарським соусом легко! Огірки збирайте з ранку, помийте їх і залийте дуже холодною водою на 1 годину.
Після добре вимийте їх і обріжте у них хвостики. Складіть огірки в чисті літрові банки досить щільно.
В кожну банку зверху покладіть парасольку кропу.
Очистіть часник, розділіть зубчики навпіл і покладіть в банки по 2 шматочки.
Пекучий перець помийте, очистіть від насіння і розрізати на 3 частини. Розкладіть по банках по 1 частини. Прикрийте банки стерильними кришками.
Закип’ятіть окремо воду і налийте в банки до верху, покладіть зверху кришки і залиште на 15 хвилин. Вилийте воду з банок, притримуючи кришкою вміст.
У каструлю влийте воду, додайте томатний соус, цукор, сіль, горошини перцю, гвоздику і добре перемішайте.
Поставте каструлю з соусом на вогонь, закип’ятити, додайте оцет, знову закип’ятити. Варіть розсіл 10 хвилин.
Залийте гарячий соус в банки до верху і відразу закупорюйте.
банки Переверніть догори дном і накрийте теплою ковдрою. Так залиште їх для охолодження і маринування на 2 діб.
Приємного апетиту!
Гострі огірки на зиму Закручування огірків на зиму Консервовані огірки на зиму Огірки з гвоздикою на зиму Огірки з оцтом 9% на зиму Огірки з цукром на зиму Огірки на зиму Огірки під залізну кришку на зиму