До приходу гостей ви за цим рецептом можете швидко приготувати мариновані огірочки і подати їх до будь-яких страв. У вас вийде відмінна закуска. Секрет смаколики цієї страви – у використанні гарячого рослинного масла. Для швидкого маринування виберіть невеликі огірочки.


Інгредієнти: на 1 л.

  • Огірки – 500 гр.
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Оцет столовий 9% – 1 ст. л.
  • Часник – 4 – 5 зуб.
  • Масло соняшникова 50 мл
  • Кріп – 1 пучок

Процес приготування:

Почнемо готувати мариновані огірки швидкого приготування. Огірочки для маринування добре помийте і обріжте у них кінчики. Потім кожен огірок розріжте на половинки, а кожну половинку ще на 2 шматочка.

Складіть нарізані огірки в ємність для маринування і додайте до них сіль і цукор у вказаній в рецепті кількості.

Зубки часнику почистіть і подрібніть на часничниці або дрібно нашаткуйте. Перекладіть часник до огірків.

Кріп промийте, дрібно наріжте і посипте їм шматочки огірків.

Налийте до огірків столовий оцет. Оцет не замінюйте на лимонну кислоту, інакше результат буде не той.

В окремому посуді добре розігрійте олію, тільки не доводьте до кипіння.

Гаряче масло перелийте до огірків і все ретельно перемішайте.

Закрийте огірочки кришкою і на 1 годину поставте в холодильник для маринування. Через годину мариновані огірочки можете подати до столу.

Їжте на здоров’я!

Кисло-солодкі огірки на зиму Огірки без хрону на зиму Огірки гарячим способом на зиму Огірки з кропом на зиму Огірки з оцтом 9% на зиму Огірки з часником на зиму Солодкі мариновані огірки на зиму часточками Огірки на зиму