Огірки по-болгарськи як в магазині виходять з помірним кисло-солодким смаком. Такі огірки продавали в магазинах за часів Радянського Союзу. І вони були великим дефіцитом. Якщо встигли урвати баночку болгарських огірочків, то берегли їх до великих свят.


Інгредієнти: на 4 л.

  • Огірки – 2 кг
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Петрушка – за смаком
  • Перець чорний горошок – 6 шт.
  • Гвоздика – 6 шт.
  • Лавровий лист – 6 шт.
  • Для розсолу: –
  • Вода – 1 л
  • Сіль велика – 1 ст. л.
  • Цукор-пісок – 3 ст. л.
  • Оцет столовий 9% – 100 мл
  • Лавровий лист – 6 шт.

Процес приготування:

Як приготувати огірки по-болгарськи як в магазині? Підготуйте необхідні продукти.

Огірки ретельно вимийте і перекладіть у велику ємність, залийте холодною водою і залишити вимочуватися на 2-3 години.

Банки добре помийте з допомогою миючого засобу або харчової соди, і стерилізуйте в мікрохвильовій печі, в духовій шафі або на водяній бані.

Кришки викладіть в каструлю і прокип’ятіть протягом 5 хвилин.

Цибулю очистіть від лушпиння і наріжте кільцями.

Вимочені огірочки обріжте з двох сторін.

Зелень петрушки ретельно промийте і просушіть.

На дно стерильних банок викладіть лавровий лист, гвоздику, зелень петрушки і чорний перець горошком.

Щільно один до одного укладіть вимочені огірочки. Поверх першого шару огірків розкладіть нарізані кільця ріпчастої цибулі. Зверху щільно укладіть огірки, заповнивши банку цілком.

Необхідну кількість чистої питної води налийте в каструлю, додайте цукровий пісок, лавровий лист і велику сіль.

Приготовленим маринадом залийте огірки. Накрийте стерильними кришками.

Доведіть до кипіння, влийте столовий оцет, знову доведіть до кипіння.

На дно каструлі покладете кухонне рушник, налийте гарячої води і поставте банку. Долийте маринад в банку і стерилізують 3-літрову банку 30 хвилин.

Після стерилізації акуратно вийміть банку. З допомогою закаточной машинки загорніть банки з огірками.

Банки переверніть догори дном, закутати рушником або чим-небудь теплим і залиште в такому вигляді до повного охолодження при кімнатній температурі. Потім захололі банки приберіть на зберігання в прохолодне місце, типу льоху.

Приємного апетиту!

Кисло-солодкі огірки на зиму Консервовані огірки на зиму Мариновані огірки з цибулею на зиму Огірки з оцтом 9% на зиму Огірки з петрушкою на зиму Солодкі мариновані огірки в 3-літрових банках на зиму Солодкі мариновані огірки на зиму