Такі огірочки були дуже популярні за часів СРСР. Вони солодкуваті на смак, пряні і відрізняються теплим оливковим кольором. Сьогодні рецепт огірків по-болгарськи вже не секрет, і приготувати їх може кожен.
Інгредієнти: на 4 л.
- Огірки – 2 кг
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Петрушка – 6 гілок
- Перець чорний горошок – 6 шт.
- Гвоздика – 6 бутонів
- Лавровий лист – 6 шт.
- Для розсолу: –
- Вода – 1.5 л.
- Цукор-пісок – 3 ст. л.
- Сіль – 1 ст. л.
- Оцет столовий 9% – 100 мл
- Лавровий лист – 6 шт.
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування огірків по-болгарськи як в СРСР? Огірки для такої заготовки відбираємо молоді, рівні, правильної форми, з пухирцями. До приготування рекомендується попередньо огірки замочити в холодній воді. Перед цим їх треба ретельно промити під проточною водою, щоб повністю видалити всі забруднення. Час замочування – п’ять-шість годин. Зручно залишати для замочування на ніч. Після замочування огірки просушуємо і зрізаємо кінчики, щоб позбавитися від можливої гіркоти.
Готуємо інші інгредієнти для маринування огірків. Гілочки петрушки промиваємо й обсушуємо, ріпчасту цибулю очищаємо і нарізаємо кружечками.
Банки і кришки ретельно промиваємо і стерилізуємо.
На дно укладаємо горошини перцю, кружальця цибулі, лаврове листя, бутони гвоздики і петрушку.
Після цього щільно укладаємо підготовлені огірки.
Для приготування розсолу в сотейник наливаємо воду, додаємо сіль, цукровий пісок і лаврове листя.
Доводимо до кипіння і варимо протягом двох-трьох хвилин. Потім знімаємо з плити і вливаємо вказану кількість оцту. Знову доводимо до кипіння і вимикаємо плиту.
Приготовленим розсолом заливаємо огірки в банках, паралельно прибираючи лаврове листя, і прикривають кришками.
Відправляємо банки на стерилізацію на тридцять хвилин і після цього закатуємо кришками.
Даємо банкам повністю охолонути і прибираємо на зберігання в темне прохолодне місце.
Приємного апетиту!
Закуска з огірків на зиму Мариновані огірки з оцтом в 3-літрових банках на зиму Огірки без часнику на зиму Огірки з оцтом 9% на зиму Огірки на зиму Солодкі мариновані огірки з оцтом в літрових банках на зиму