Оригінальний рецепт приготування огірків на горілці оцінять багато господині. Приготування просте, а результат дуже вражаючий: огірочки виходять хрусткими і неймовірно смачними.


Інгредієнти: на 2 л.

  • Огірки – 1 кг
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Горілка – 25 гр.
  • Часник – 3 зуб.
  • Парасольки кропу – 4 шт.
  • Перець чорний горошок – 6 шт.
  • Лавровий лист – 3 шт.
  • Листя хрону – 2 шт.
  • Листя чорної смородини – 6 шт.
  • Вода – 1 л

Процес приготування:

Рецепт огірків по-болгарськи з горілкою смачний! Огірки добре промиваємо і замочуємо холодною водою на кілька годин.

Стерилізуємо банки-яким зручним способом. Це варто робити, коли огірки будуть готові до викладення.

На дно банок покласти всі спеції: часник, кріп, перець горошок, лаврове листя, хрону і смородини.

Огірки щільно викладаємо в банки. Попередньо відрізаємо кінчики овоча.

Ставимо воду на вогонь. Після того закипання додаємо сіль і цукор. Тримаємо на плиті до розчинення сипучих продуктів.

Вливаємо розсіл в банки з огірками, даємо постояти 15 хвилин. Потім зливаємо рідину назад в каструлю. Знову кип’ятимо і заливаємо в банки.

Через 15 хвилин вливаємо в огірки трохи горілки. Закриваємо банки кришками і перевертаємо. Готово!

Мариновані огірки на зиму Огірки без оцту і без стерилізації на зиму Огірки в листі хрону на зиму Огірки гарячим способом на зиму Огірки з часником на зиму Огірки під залізну кришку на зиму