Оригінальний рецепт приготування огірків на горілці оцінять багато господині. Приготування просте, а результат дуже вражаючий: огірочки виходять хрусткими і неймовірно смачними.
Інгредієнти: на 2 л.
- Огірки – 1 кг
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
- Сіль – 1 ст. л.
- Горілка – 25 гр.
- Часник – 3 зуб.
- Парасольки кропу – 4 шт.
- Перець чорний горошок – 6 шт.
- Лавровий лист – 3 шт.
- Листя хрону – 2 шт.
- Листя чорної смородини – 6 шт.
- Вода – 1 л
Процес приготування:
Рецепт огірків по-болгарськи з горілкою смачний! Огірки добре промиваємо і замочуємо холодною водою на кілька годин.
Стерилізуємо банки-яким зручним способом. Це варто робити, коли огірки будуть готові до викладення.
На дно банок покласти всі спеції: часник, кріп, перець горошок, лаврове листя, хрону і смородини.
Огірки щільно викладаємо в банки. Попередньо відрізаємо кінчики овоча.
Ставимо воду на вогонь. Після того закипання додаємо сіль і цукор. Тримаємо на плиті до розчинення сипучих продуктів.
Вливаємо розсіл в банки з огірками, даємо постояти 15 хвилин. Потім зливаємо рідину назад в каструлю. Знову кип’ятимо і заливаємо в банки.
Через 15 хвилин вливаємо в огірки трохи горілки. Закриваємо банки кришками і перевертаємо. Готово!
Мариновані огірки на зиму Огірки без оцту і без стерилізації на зиму Огірки в листі хрону на зиму Огірки гарячим способом на зиму Огірки з часником на зиму Огірки під залізну кришку на зиму