В літрові банки закладається морква, цибуля, часник, лавровий лист, перець горошком і огірки. Потім вони заливаються окропом на 15 хвилин, після чого вода зливається і на ній вариться маринад з сіллю, цукром і оцтом. Розсіл розливається по банкам, всі закочується і залишають до охолодження.
Інгредієнти: на 1 л.
- Огірки – 500 гр.
- Моркву – 0.33 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Лавровий лист – 1 шт.
- Перець чорний горошок – 3 шт.
- Часник – 2 зуб.
- Для маринаду: –
- Цукор-пісок – 4 ч. л.
- Сіль – 2 ч. л.
- Оцет столовий 9% – 4 ст. л.
- Вода – 500 мл
Процес приготування:
Приступимо до готування огірків по-болгарськи з морквою і цибулею в літрових банках на зиму. Перед початком приготування ретельно промиваємо під проточною водою огірки, після чого замочуємо їх у воді на кілька годин. Морква з часником і цибулею також промиваємо і очищаємо.
Літрові банки добре промиваємо під гарячою водою з содою, після чого стерилізуємо їх будь-яким зручним способом. На дно закладаємо нарізану кільцями цибулю, моркву, зубчики часнику, лавровий лист і чорний перець горошком.
У чистих огірків зрізаємо кінчики і щільно закладаємо їх у банки з цибулею і морквою. Тепер заливаємо все окропом, прикриваємо кришкою і даємо настоятися приблизно 15 хвилин. Далі зливаємо всю рідину в каструлю, додаємо туди ще чверть склянки води, сіль, цукор і ставимо на вогонь. Доводимо до кипіння, вливаємо оцет, перемішуємо і знімаємо з плити.
Розливаємо гарячий маринад по банках і закатуємо всі стерильними кришками. Тепер перевертаємо догори дном, закутуємо в рушник або покривало і залишаємо до повного охолодження на ніч.
Готові огірки зберігаємо в темному прохолодному місці. Відкриваємо взимку і подаємо ароматну хрустку закуску до основної страви.
Смачного!