Часто урожай огірків видається таким величезним, що господині губляться: що ж робити з усім цим багатством? Відповідь дуже проста і нетрудоемок. Приготуйте огірки у власному соку на зиму. У закачування по цьому рецепту підійде будь огірки: як перерослі, так і не дуже рівні. У будь-якому випадку в результаті вийде відмінна закуска на зиму.
Інгредієнти: на 4 л.
- Огірки – 2 кг
- Оцет столовий 9% – 100 мл
- Масло рослинне – 50 мл
- Цукор-пісок – 2,5 ст. ложки
- Сіль – 1,5 ст. л.
- Перець чорний мелений – 1 ч. л.
- Часник – 1 головка
Процес приготування:
Готувати огірки у власному соку на зиму легко! Огірки помити, замочити в холодній воді на кілька годин для пружності огірків.
огірки Порізати на четвертинки, перекласти їх в глибоку ємність.
Додати до огірків сіль, цукор, мелений перець, часник, пропущений через прес. Влити в огірки оцет і рослинне масло, ретельно перемішати огірки. Дати їм настоятися протягом декількох годин, щоб огірки просочилися і пустили сік.
Банки для консервування огірків простерилізувати, кришки для закочування обдати окропом. У підготовлені банки щільно викласти четвертинки огірків, залити утворилася від огірків рідиною, прикрити кришками.
У велику каструлю виставити банки з огірками, налити в каструлю воду. Варити 5-10 хвилин.
Банки трохи остудити, закатати, перевернути догори дном. Поставити в темне тепле місце. Потім, коли огірки у власному соку повністю охолонуть, потрібно переставити банки в прохолодне темне місце для зберігання на зиму.
Приємного апетиту!
Закуска з огірків на зиму Кисло-солодкі огірки на зиму Мариновані огірки з оцтом в літрових банках на зиму Мариновані огірки на 1 літрову банку на зиму Солодкі мариновані огірки на зиму шматочками Огірки на зиму