Огірки, закочені на зиму в томатному соку – це не тільки дуже смачно, але ще й зручно. Це готовий овочевий гарнір до будь-якої м’ясної страви. Все, що потрібно – це розкрити банку і розкласти готові пікантні огірочки по тарілках.
Інгредієнти: на 4 л.
- Огірки – 2,5 кг
- Томатний сік або Томатний соус – 1 л
- Вода – 1 л
- Олія соняшникова – 1 ст.
- Оцет столовий 9% – 150 гр.
- Часник – 2 гр.
- Цукор-пісок – 1 склянка
- Сіль – 50 гр.
Процес приготування:
Щоб приготувати огірки в томатному соку, огірки ретельно промиваємо й обсушуємо. Розрізаємо їх на кружальця невеликої товщини, орієнтовно 7-10 міліметрів.
Томатний сік з’єднуємо з вказаною кількістю води в широкій мисці або каструлі.
Додаємо цукровий пісок, сіль і рослинне масло.
Перемішуємо і ставимо на плиту. Доводимо суміш до кипіння.
У момент закипання томатної суміші додаємо в ємність нарізані огірки, перемішуємо і варимо протягом двадцяти хвилин при кипінні низької інтенсивності. Періодично помішуємо, щоб огірки приготувалися рівномірно.
наприкінці варіння кладемо часник і вливаємо оцет.
Гарячі огірки в томатному соку розкладаємо по простерилизованным сухим банкам, закатуємо простерилизованными кришками і даємо повністю охолонути.
Прибираємо на зберігання в прохолодне темне місце.
Приємного апетиту!
Консервовані огірки на зиму Огірки в томатній заливці з часником на зиму Огірки в томатному соусі на зиму Огірки гарячим способом на зиму Огірки кільцями на зиму Різані огірки на зиму Салат з огірків в томаті на зиму