Для тих, хто не використовують при консервації огірків оцтову кислоту, хочу порекомендувати рецепт огірків з аспірином і лимонною кислотою на зиму. Огірочки, приготовані за цим рецептом, виходить дуже апетитними, і підійдуть до будь-якого гарячого страви в якості закуски.
Інгредієнти: на 4 л.
- Огірки – 2 кг
- Перець чорний горошок – 8 шт.
- Парасольки кропу – 2 шт.
- Гвоздика – 4 бутона
- Листя чорної смородини – 4 шт.
- Листя вишні – 4 шт.
- Часник – 1 шт.
- Лимонна кислота – 1 ч. л.
- Вода – 2 л
- Цукор-пісок – 4 ст. л.
- Сіль – 2 ст. л.
- Аспірин – 2 шт.
Процес приготування:
Щоб приготувати огірки з аспірином і лимонною кислотою на зиму, підготуйте необхідні інгредієнти. Відміряйте необхідну кількість цукрового піску, солі, запашного чорного перцю і чорного перцю горошком, а також гвоздику і часник. Підготуйте листя чорної смородини, парасольки кропу, листя вишні.
Банки, в яких будете солити огірки, ретельно промийте в теплій воді з харчовою содою, а потім стерилізуйте в мікрохвильовій печі, в духовій шафі або на водяній бані.
На дно стерильних банок укладіть попередньо вимиті листя чорної смородини, вишні і парасольки кропу.
Часник очистіть від лушпиння, промийте в холодній воді і додайте в банки.
Огірочки невеликого розміру добре вимийте і просушіть, а потім обріжте кінчики і щільно укладіть в підготовлені банки у вертикальному положенні. Вибирайте невеликі огірки, такі, що добре вміщаються в підготовлені вами банки.
У порожні місця всипте чорний перець горошком і гвоздику.
Таблетки аспірину розтовчіть ложкою, а потім перемішайте з лимонною кислотою.
Отриману суміш розкласти по банках.
Приготуйте розсіл. У невелику каструлю з товстим дном налити необхідну кількість холодної води, додайте сіль та цукровий пісок, добре перемішайте.
Каструлю з вмістом поставте на середній вогонь і доведіть до кипіння.
Прокип’ятіть маринад кілька хвилин, а потім зніміть з вогню і залийте банки з огірками.
Кришки обдайте окропом або прокип’ятіть, і добре закрутіть ними гарячі банки.
Обережно, щоб не обпектися, переверніть догори дном банки з огірками, а потім закутати теплою ковдрою або накрийте махровим рушником. Залиште в такому положенні до повного охолодження приблизно на 12 годин.
Після того, як банки повністю охолонуть, переверніть їх і перемістіть в прохолодне темне місце на довгострокове зберігання.
Приємного апетиту!
Мариновані огірки на зиму Огірки без оцту і без стерилізації на зиму Огірки без хрону на зиму Огірки гарячим способом на зиму Огірки з лимоном на зиму Огірки з часником на зиму Огірки на зиму Огірки під залізну кришку на зиму