Мариновані овочі відносяться до дієтичних продуктів, вони здатні на недовгий термін притупити почуття голоду, тому вони часто присутні на застіллях у якості закусок. Заготовити мариновані овочі в домашніх умовах під силу всім господиням. Одним із самих смачних закаток і поєднань будуть мариновані огірки з болгарським перцем.


Інгредієнти: на 2 л.

  • Огірки – 1 кг
  • Болгарський перець солодкий – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Кріп – 2 – 3 пучка
  • Перець чорний горошок – 8 шт.
  • Діжонська гірчиця – 1 ч. л.
  • Перець духмяний горошок – 4 шт.
  • Цукор-пісок – 0.75 склянки
  • Сіль – 4 ч. л.
  • Оцет столовий 9% – 1 склянка
  • Вода – 0.75 л

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування огірків з болгарським перцем на зиму? Огірки ретельно помийте і залиште їх в стороні обсохнути.

огірки Розріжте на часточки і складіть в миску.

З цибулини зніміть піну і наріжте півкільцями, перекладіть його до огірків.

Болгарський перець помийте, очистіть від насіння і перегородок, нарізати невеликими кубиками, додайте до огірків.

Банки і кришки для закаток стерилізуйте. Розкладіть нарізані овочі по банках, у кожну банку покласти по кілька горошин запашного і чорного перцю, пів чайної ложки гірчиці і гілочку кропу.

В каструлі закип’ятіть воду, додайте в неї сіль, цукор і оцет, залити цим маринадом овочі в банках, залиште на 20 хвилин.

Потім загорніть банки, поставте їх догори дном і залиште остигати під пледом.

Приємного апетиту!

Мариновані огірки з оцтом без стерилізації на зиму Овочеві салати на зиму Огірки з оцтом 9% на зиму Різані огірки на зиму Салат з огірків, цибулі і кропу на зиму Салат з перцю пальчики оближеш на зиму Салати без часнику на зиму шматочками Огірки на зиму