Мариновані овочі відносяться до дієтичних продуктів, вони здатні на недовгий термін притупити почуття голоду, тому вони часто присутні на застіллях у якості закусок. Заготовити мариновані овочі в домашніх умовах під силу всім господиням. Одним із самих смачних закаток і поєднань будуть мариновані огірки з болгарським перцем.
Інгредієнти: на 2 л.
- Огірки – 1 кг
- Болгарський перець солодкий – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Кріп – 2 – 3 пучка
- Перець чорний горошок – 8 шт.
- Діжонська гірчиця – 1 ч. л.
- Перець духмяний горошок – 4 шт.
- Цукор-пісок – 0.75 склянки
- Сіль – 4 ч. л.
- Оцет столовий 9% – 1 склянка
- Вода – 0.75 л
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування огірків з болгарським перцем на зиму? Огірки ретельно помийте і залиште їх в стороні обсохнути.
огірки Розріжте на часточки і складіть в миску.
З цибулини зніміть піну і наріжте півкільцями, перекладіть його до огірків.
Болгарський перець помийте, очистіть від насіння і перегородок, нарізати невеликими кубиками, додайте до огірків.
Банки і кришки для закаток стерилізуйте. Розкладіть нарізані овочі по банках, у кожну банку покласти по кілька горошин запашного і чорного перцю, пів чайної ложки гірчиці і гілочку кропу.
В каструлі закип’ятіть воду, додайте в неї сіль, цукор і оцет, залити цим маринадом овочі в банках, залиште на 20 хвилин.
Потім загорніть банки, поставте їх догори дном і залиште остигати під пледом.
Приємного апетиту!
Мариновані огірки з оцтом без стерилізації на зиму Овочеві салати на зиму Огірки з оцтом 9% на зиму Різані огірки на зиму Салат з огірків, цибулі і кропу на зиму Салат з перцю пальчики оближеш на зиму Салати без часнику на зиму шматочками Огірки на зиму