Соковиті і апетитні огірки в маринаді на основі кетчупу чилі урізноманітнюють ваші закачування на зиму і порадують домочадців неповторним смаком. Готувати їх зовсім не складно, головне – не забувати про важливі дрібниці. Таких як зерна гірчиці, кріп і зубчики часнику.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Огірки – 2 кг
- Листя чорної смородини – 8 шт.
- Парасольки кропу – 4 шт.
- Часник 8 зуб.
- Лавровий лист – 4 шт.
- Діжонська гірчиця – 4 ч. л.
- Перець чорний горошок – 8 шт.
- Вода – 1.5 л.
- Цукор-пісок – 8 ст. л.
- Сіль – 2 ст. л.
- Кетчуп чилі – 100 гр.
- Оцет столовий 9% – 4 ст. л.
Процес приготування:
Почнемо готувати огірки з кетчупом чилі на 4 літрові банки. Огірки відбираємо, прибираємо зіпсовані, інші кладемо в миску і заливаємо водою. Наполягаємо 2-3 години. Відрізаємо у них кінчики.
Тепер добре промиємо зелень. І розкладемо її по банкам у рівній кількості. Також у кожну банку покладемо кілька часточок часнику, зерен гірчиці і горошин перцю.
Розкладаємо по банках огірки, притискаючи плоди досить щільно один до одного.
В каструлю, заливаємо воду, додаємо в неї сіль, цукор і кетчуп. Розмішуємо і ставимо на плиту. Чекаємо кипіння. Додаємо оцет і знімаємо з вогню. Заливаємо готовий маринад в банки. Накриваємо їх кришками і ставимо банки в каструлю.
Заливаємо водою так, щоб банки були прикриті по вінця. Ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. Після цього вогонь зменшуємо і стерилізуємо банки ще 10 хв.
Закатуємо огірки. Остуджуємо загортання і ставимо їх в холод.
Приємного апетиту!
Закручування огірків на зиму Мариновані огірки без оцту в літрових банках на зиму Мариновані огірки з оцтом в літрових банках на зиму Мариновані огірки на зиму Огірки з цукром на зиму Огірки Пальчики оближеш на зиму