Огірки на зиму з кетчупом чилі і зернами гірчиці виходять солодко-гострими, дуже приємними на смак і хрусткими. Вони прекрасно підходять до вареної або смаженої картоплі в доповнення до м’ясних страв. Ця проста заготовка не потребує зайвих годин стояння біля плити.
Інгредієнти: на 2 л.
- Огірки – 1 кг
- Лавровий лист – 1 – 2 шт.
- Діжонська гірчиця – за смаком
- Перець духмяний горошок – за смаком
- Коріандр – за смаком
- Перець чорний горошок – за смаком
- Цукор-пісок – 100 гр.
- Оцет столовий 9% – 100 мл
- Сіль – 1 ст. л.
- Кетчуп чилі – 3 ст. л.
- Часник – 6 зубчиків
- Вода – 750 мл
Процес приготування:
Готувати огірки з кетчупом (консервація) просто! Огірки замочити в холодній воді на 3 години, після чого ретельно вимити. Огірки повинні бути невеликими. Банки з кришками вимити, помити і простерилізувати. В банки на дно викласти лавровий лист, часник і прянощі.
Щільно набити банку огірочками.
Для маринаду влити в каструлю воду і довести до кипіння. Всипати сіль з цукром.
Розмішати воду до розчинення кристалів і влити оцет.
Покласти кетчуп.
Довести розсіл до кипіння і залити ним огірки.
На дно каструлі постелити кухонне тонке рушник, виставити банки з огірками.
Накрити банки кришками, влити в каструлю теплу воду, щоб вона досягала плічок банок. Довести воду до кипіння, стерилізувати банки 20 хв. разом з вмістом.
Закатати стерильними кришками за допомогою закаточной машинки.
Перевернути заготовки догори дном і укутати теплою шаллю. Залишити до повного остигання, після чого перенести в темне холодне місце на зберігання.
Приємного апетиту!
Гострі огірки на зиму Засолювання огірків з кетчупом на зиму Огірки з сухою гірчицею в банках на зиму Огірки на 1.5 літрову банку на зиму Огірки під залізну кришку на зиму Солодкі мариновані огірки в 1,5 літрових банках на зиму Солодкі мариновані огірки в 2 літрових банках на зиму Солодко-солоні огірки на зиму