Окрошка на айраном з ковбасою – це безпрограшна формула традиційного літнього супу. Айран ідеально поєднується з овочами, підкреслює їх аромат, а шматочки вареної ковбаски надають апетитності. Такий супчик – справжня смакота!


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Огірки – 2 шт.
  • Яйце – 4 шт.
  • Варена ковбаса – 350 гр.
  • Картопля – 4 шт.
  • Айран – 1 л
  • Кріп – 1 пучок
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

Як приготувати класичний рецепт окрошки на айраном з ковбасою? Заздалегідь відваримо картоплю і яйця і дамо їм охолонути. Приступаємо до нарізки картоплі: 2 шт. дробимо на квадратики, решта натираємо на тертці. І кладемо її в каструлю.

Таким же чином підготуємо для окрошки яйця і додайте їх в каструлю.

Далі нарізаємо невеликими квадратиками ковбасу, її також відправляємо в каструлю.

Тепер приступимо до огірка: один стандартно нарізаємо кубиками, а інший тремо на тертці. Кладемо все в загальну масу.

Дрібно дробимо зелень (зелень можна додавати все, що ви любите) і додаємо її до окрошки. Все ретельно перемішуємо.

Накладаємо із загальної ємності окрошку окремо в тарілки і заливаємо айраном, за бажанням можна додати гірчицю.

Порада: Щоб підучити густу окрошку, половину інгредієнтів нарізаємо, іншу частину натираємо з допомогою терки.

Приємного апетиту!

Окрошка без редиски Окрошка з ковбасою Окрошка з ковбасою класична Окрошка класична Окрошка м'ясна