Білий квас – традиційний російський кислий напій. Окрошка на такому квасі виходить ще смачніше і насиченішим за рахунок різкого смаку. Таким блюдом добре втамувати спрагу в спекотний літній день. У літній час окрошка частий гість на столі. Кожен раз можна готувати за новим рецептом.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Яйце – 2 шт.
- Огірки – 2 шт.
- Картопля – 2 шт.
- Редис – 200 гр.
- Куряче філе – 250 гр.
- Варена ковбаса – 100 гр.
- Квас – 1,5 л
- Зелень – за смаком
- Гірчиця – 2 ч. л.
- Сметана – 6 ст. л.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Приступимо до приготування окрошки на білому квасі. Першим ділом в каструлю покладіть промите куряче м’ясо, доведіть до кипіння, зніміть піну і варіть протягом 20 хвилин. Варену ковбасу очистити від оболонки, і наріжте кубиками невеликого розміру. Викладіть в глибоку каструлю. М’ясо остудіть і наріжте середнім кубиком. Поставте варити курячі яйця і картоплю. Ретельно вимийте зелень і просушіть.
Огірки і редиску ретельно помийте. Обріжте хвостики. Наріжте огірки таким же розміром, як варену ковбасу. Редиску наріжте тонкими півкільцями. Картоплю і яйця остудіть, очистіть, білки відокремте від жовтків. Картоплю і білки нарізати середнім кубиком. Нарізані інгредієнти викладіть в глибоку ємність.
Жовтки розітріть з двома столовими ложками сметани, додайте гірчицю і цукровий пісок. Влийте півсклянки білого квасу і ретельно перемішайте до однорідної консистенції. Зелень розітріть з сіллю.
Перемістити до решти інгредієнтів. Залийте квасом, ретельно перемішайте. Посоліть і поперчіть за смаком і ще раз перемішайте. Готову страву охолодіть в холодильнику близько 30 хвилин і подавайте на стіл разом зі сметаною.
Приємного апетиту!
Окрошка з квасом і сметаною Окрошка з ковбасою Окрошка з ковбасою класична Окрошка з курячою грудкою Окрошка з редискою Окрошка на квасі