Апетитне прохолодні літнє блюдо легко приготувати на йогурті з водою. Йогуртний смак зробить окрошку більш цікавою і ароматною, ніж приготування її на кефірі. Обов’язково спробуйте зробити окрошку за цим рецептом і не пошкодуєте.
Інгредієнти: на 5 порц.
- Картопля (відварена) – 2 – 3 шт.
- Яйце (варене) – 2 – 3 шт.
- Цибуля зелена – за смаком
- Кріп – за смаком
- Огірки – 1 – 2 шт.
- Сосиски – 150 гр.
- Йогурт (натуральнй) – 2 – 3 ст. л.
- Лимон – 0.5 шт.
- Приправа (на вибір) – за смаком
- Сіль – за смаком
- Вода кип’ячена – 0.5 л.
Процес приготування:
Почнемо готувати окрошку на йогурті. Всі інгредієнти для окрошки приготуйте заздалегідь. Відваріть картоплю і яйця.
Готову картоплю наріжте на дрібні кубики.
Після цього очистіть і наріжте на кубики яйця.
Свіжий огірок теж подрібніть на невеликі кубики, не очищаючи його від шкіри.
Обполосніть зелений лук і порубаєте ножем.
Кріп теж промийте і дрібно порубаєте ножем.
Сосиски або ковбасу наріжте також, як і інші інгредієнти.
Всі складові для окрошки з’єднайте разом, додайте йогурт і спеції. Посоліть все це і додайте йогурт і воду.
В миску з окрошкою видавіть трохи лимонного соку, щоб скорегувати смак окрошки і дотримати баланс.
Після того як окрошка настоїться хвилин п’ять-сім, подавайте до столу!
Окрошка Окрошка без ковбаси Окрошка без редиски Окрошка на воді, з лимонною кислотою Окрошка овочева