Апетитне прохолодні літнє блюдо легко приготувати на йогурті з водою. Йогуртний смак зробить окрошку більш цікавою і ароматною, ніж приготування її на кефірі. Обов’язково спробуйте зробити окрошку за цим рецептом і не пошкодуєте.


Інгредієнти: на 5 порц.

  • Картопля (відварена) – 2 – 3 шт.
  • Яйце (варене) – 2 – 3 шт.
  • Цибуля зелена – за смаком
  • Кріп – за смаком
  • Огірки – 1 – 2 шт.
  • Сосиски – 150 гр.
  • Йогурт (натуральнй) – 2 – 3 ст. л.
  • Лимон – 0.5 шт.
  • Приправа (на вибір) – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Вода кип’ячена – 0.5 л.

Процес приготування:

Почнемо готувати окрошку на йогурті. Всі інгредієнти для окрошки приготуйте заздалегідь. Відваріть картоплю і яйця.

Готову картоплю наріжте на дрібні кубики.

Після цього очистіть і наріжте на кубики яйця.

Свіжий огірок теж подрібніть на невеликі кубики, не очищаючи його від шкіри.

Обполосніть зелений лук і порубаєте ножем.

Кріп теж промийте і дрібно порубаєте ножем.

Сосиски або ковбасу наріжте також, як і інші інгредієнти.

Всі складові для окрошки з’єднайте разом, додайте йогурт і спеції. Посоліть все це і додайте йогурт і воду.

В миску з окрошкою видавіть трохи лимонного соку, щоб скорегувати смак окрошки і дотримати баланс.

Після того як окрошка настоїться хвилин п’ять-сім, подавайте до столу!

Окрошка Окрошка без ковбаси Окрошка без редиски Окрошка на воді, з лимонною кислотою Окрошка овочева