Перед вами простий рецепт м’ясної окрошки на кефірі. Цей літній суп чудово засвоюється, насичує організм і одночасно охолоджує в жаркий час. Кисломолочний продукт робить це блюдо не тільки ситним та смачним, але і корисним.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Куряча грудка – 1 шт.
  • Картопля – 4 шт.
  • Яйце – 5 шт.
  • Огірки – 3 шт.
  • Редис – 300 гр.
  • Варена ковбаса – 300 гр.
  • Кефір – 1 л
  • Вода – 0.5 л.
  • Цибуля зелена – 30 гр.
  • Кріп – 30 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Рецепт окрошки на кефірі з м’ясом гранично простий! У підсоленій воді відварюємо курячу грудку. Коли вона охолоне, дрібно наріжте. За час варіння курячої грудки закип’ятіть воду і остудіть.

Ставимо на вогонь каструлю з водою і картоплею. Відварюємо картоплю в мундирах до готовності. Після цього очищаємо і нарізаємо дрібними кубиками.

Яйця також необхідно відварити. Потім остудити, очистити від шкаралупи і дрібно нарізати.

Свіжі огірки миємо й нарізаємо невеликими кубиками.

Вимийте редис і наріжте його кубиками або дрібною соломкою.

Варено-копчену ковбасу також необхідно нарізати кубиками.

підходящої ємності з’єднуємо всі підготовлені інгредієнти.

Далі промиваємо і дрібно нарізаємо зелену цибулю і кріп.

Відправляємо подрібнену зелень до інших компонентів окрошки і перемішуємо.

Кефір змішати з остиглої кип’яченою водою і приправляємо рідку суміш сіллю і перцем за смаком.

розкладаємо По тарілках порційно суміш з овочів і м’яса, заливаємо кефіром з водою і можна пригощатися!

Приємного вам апетиту!

Окрошка без квасу Окрошка з куркою Окрошка з огірками Окрошка м'ясна Окрошка на воді з ковбасою Окрошка на кефірі Холодна окрошка