Перед вами простий рецепт м’ясної окрошки на кефірі. Цей літній суп чудово засвоюється, насичує організм і одночасно охолоджує в жаркий час. Кисломолочний продукт робить це блюдо не тільки ситним та смачним, але і корисним.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Куряча грудка – 1 шт.
- Картопля – 4 шт.
- Яйце – 5 шт.
- Огірки – 3 шт.
- Редис – 300 гр.
- Варена ковбаса – 300 гр.
- Кефір – 1 л
- Вода – 0.5 л.
- Цибуля зелена – 30 гр.
- Кріп – 30 гр.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Рецепт окрошки на кефірі з м’ясом гранично простий! У підсоленій воді відварюємо курячу грудку. Коли вона охолоне, дрібно наріжте. За час варіння курячої грудки закип’ятіть воду і остудіть.
Ставимо на вогонь каструлю з водою і картоплею. Відварюємо картоплю в мундирах до готовності. Після цього очищаємо і нарізаємо дрібними кубиками.
Яйця також необхідно відварити. Потім остудити, очистити від шкаралупи і дрібно нарізати.
Свіжі огірки миємо й нарізаємо невеликими кубиками.
Вимийте редис і наріжте його кубиками або дрібною соломкою.
Варено-копчену ковбасу також необхідно нарізати кубиками.
підходящої ємності з’єднуємо всі підготовлені інгредієнти.
Далі промиваємо і дрібно нарізаємо зелену цибулю і кріп.
Відправляємо подрібнену зелень до інших компонентів окрошки і перемішуємо.
Кефір змішати з остиглої кип’яченою водою і приправляємо рідку суміш сіллю і перцем за смаком.
розкладаємо По тарілках порційно суміш з овочів і м’яса, заливаємо кефіром з водою і можна пригощатися!
Приємного вам апетиту!
Окрошка без квасу Окрошка з куркою Окрошка з огірками Окрошка м'ясна Окрошка на воді з ковбасою Окрошка на кефірі Холодна окрошка