За цим рецептом ви можете приготувати легкий і освіжаючий суп для літнього столу – окрошку на звичайному хлібному квасі. Вам пропонується зробити її без м’яса, а редиску з огірками натерти на крупну тертку, що додасть страві особливого смаку. Картоплю і яйця для окрошки попередньо відваріть.
Інгредієнти: на 10 порц.
- Квас – 3 л
- Картопля – 6 шт.
- Яйце – 4 шт.
- Редис – 1 пучок
- Огірки – 4 шт.
- Цибуля зелена – 0.5 пучків
- Кріп – 0.5 пучків
- Гірчиця – 1 ч. л.
- Сметана – 350 мл
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
Готувати окрошку на квасі легко! Відварену в мундирах і охолоджений картоплю очистіть від шкірки і поріжте на маленькі кубики.
Відварені круто яйця почистіть і наріжте такими ж кубиками, як і картоплю.
Редиску добре промийте проточною водою, обріжте кінчики і пошкоджені ділянки і натріть її на крупній тертці.
Огірки помийте, зніміть шкірку, якщо вона щільна, і також натріть їх на крупній тертці. Подрібнені огірки перекладіть в каструлю для приготування окрошки, посипте сіллю за смаком і перемішайте, щоб сіль швидко розчинилася.
Зелені цибулю і кріп промийте, дрібно наріжте і можете трохи розім’яти їх ложкою.
перекладіть В каструлю нарізані картоплю, яйця і зелень. Покладіть до них потрібну кількість сметани і гірчиці і все добре перемішайте.
Залийте овочі охолодженим хлібним квасом, перемішайте і зніміть пробу.
Каструлю з окрошкою поставте на 1 годину в холодильник і потім можете розливати в порційні чашки і подавати до столу.
Їжте на здоров’я!
Окрошка з гірчицею Окрошка з квасом і сметаною Окрошка на сметані Окрошка овочева Пісна окрошка без м'яса Російська окрошка