За цим рецептом ви можете приготувати легкий і освіжаючий суп для літнього столу – окрошку на звичайному хлібному квасі. Вам пропонується зробити її без м’яса, а редиску з огірками натерти на крупну тертку, що додасть страві особливого смаку. Картоплю і яйця для окрошки попередньо відваріть.


Інгредієнти: на 10 порц.

  • Квас – 3 л
  • Картопля – 6 шт.
  • Яйце – 4 шт.
  • Редис – 1 пучок
  • Огірки – 4 шт.
  • Цибуля зелена – 0.5 пучків
  • Кріп – 0.5 пучків
  • Гірчиця – 1 ч. л.
  • Сметана – 350 мл
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

Готувати окрошку на квасі легко! Відварену в мундирах і охолоджений картоплю очистіть від шкірки і поріжте на маленькі кубики.

Відварені круто яйця почистіть і наріжте такими ж кубиками, як і картоплю.

Редиску добре промийте проточною водою, обріжте кінчики і пошкоджені ділянки і натріть її на крупній тертці.

Огірки помийте, зніміть шкірку, якщо вона щільна, і також натріть їх на крупній тертці. Подрібнені огірки перекладіть в каструлю для приготування окрошки, посипте сіллю за смаком і перемішайте, щоб сіль швидко розчинилася.

Зелені цибулю і кріп промийте, дрібно наріжте і можете трохи розім’яти їх ложкою.

перекладіть В каструлю нарізані картоплю, яйця і зелень. Покладіть до них потрібну кількість сметани і гірчиці і все добре перемішайте.

Залийте овочі охолодженим хлібним квасом, перемішайте і зніміть пробу.

Каструлю з окрошкою поставте на 1 годину в холодильник і потім можете розливати в порційні чашки і подавати до столу.

Їжте на здоров’я!

Окрошка з гірчицею Окрошка з квасом і сметаною Окрошка на сметані Окрошка овочева Пісна окрошка без м'яса Російська окрошка