Окрошку на бульйоні люблять не тільки гарячим літом, вона і взимку порадує вас ароматом свіжих огірків і зелені. У цьому рецепті вам пропонується приготувати її на яловичому бульйоні.


Інгредієнти: на 10 порц.

  • Яловичина – 200 гр.
  • Яйце – 5 шт.
  • Картопля – 5 шт.
  • Огірки – 5 шт.
  • Кріп – 1 пучок
  • Цибуля зелена – 1 пучок
  • Сметана – 4 ст. л.
  • Сіль – за смаком
  • Бульйон з яловичини – 0.6 л

Процес приготування:

Рецепт приготування окрошки на бульйоні смачний! Спочатку поставте варити шматочок яловичини. Бульйон посоліть і додайте будь-які спеції за смаком. В інших каструльках зваріть «в мундирах» картоплини і відваріть яйця круто. Зварені інгредієнти остудіть. З охолодженого м’ясного бульйону ретельно зніміть весь жир.

Промийте під проточною водою цибулю, кріп і огірки. Картоплю і яйця почистіть.

Шматочок відвареного м’яса поріжте на невеликі шматочки і перекладіть в каструлю для приготування окрошки.

Потім поріжте на маленькі кубики відварну картоплю.

Потім на такі ж шматочки поріжте відварені яйця.

На маленькі кубики наріжте свіжі огірки.

Дрібно наріжте цибулю і кріп.

Їх змішайте, трохи посипте сіллю і розімніть картопляної товкачиком, щоб цибуля в окрошці не скрипів на зубах.

Всі нарізані продукти перекладіть в каструлю, додайте сметану або майонез і все добре перемішайте. Потім залийте окрошку охолодженим м’ясним бульйоном, по своєму смаку посоліть і розмішайте.

Каструлю з окрошкою на 2 години поставте в холодильник, а потім можете подати до столу.

Приємного апетиту!

Окрошка без редиски Окрошка з огірками Окрошка з яловичиною Окрошка класична Окрошка м'ясна Окрошка на сметані