Серед безлічі рецептів приготування окрошки можна виділити дві основні групи – окрошка на квасі та кефірі. Чи пробували ви коли-небудь поєднати квас з кефіром і приготувати на їх основі окрошку? Блюдо виходить оригінальним смаком, ситним і освіжаючим. Це ідеальний літній перекус!


Інгредієнти: на 3 порції.

  • Варена ковбаса – 150 гр.
  • Кефір – 300 мл
  • Квас – 300 мл
  • Редис – 2 – 3 шт.
  • Картопля – 2 шт.
  • Яйце – 2 шт.
  • Огірки – 2 шт.
  • Цибуля зелена – 50 гр.
  • Кріп – 50 гр.
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

Готувати окрошку на квасі та кефірі з ковбасою легко! Варену ковбасу ріжемо невеликими кубиками.

Картоплю відварюємо в шкірці до готовності, охолодити і очистити. Потім нарізаємо відварну картоплю аналогічно ковбасі – кубиками.

Редис промийте, наріжте дрібними кубиками, обрізавши при цьому хвостики.

Під проточною водою промиваємо свіжі огірки, нарізаємо їх невеликими шматочками.

Яйця відварюємо протягом 10 хвилин, потім охолоджуємо і очищаємо. Очищені яйця необхідно дрібно порізати.

Кріп і зелений лук промиваємо, потім дрібно рубаємо.

Всі компоненти окрошки – варену ковбасу, картопля, редис, огірки, яйця і зелень – з’єднуємо в глибокій ємності.

Приправляємо сіллю і меленим перцем, перемішуємо.

В супову тарілку викладаємо необхідну кількість основних інгредієнтів, заливаємо їх охолодженим квасом.

Після цього додаємо в блюдо кефір, все перемішуємо.

Окрошка на квасі та кефірі з ковбасою готова до вживання!

Приємного вам апетиту!

Дієтична ПП окрошка для похудения Класична окрошка на кефірі Окрошка Окрошка з ковбасою класична Окрошка м'ясна Холодна окрошка