Серед безлічі рецептів приготування окрошки можна виділити дві основні групи – окрошка на квасі та кефірі. Чи пробували ви коли-небудь поєднати квас з кефіром і приготувати на їх основі окрошку? Блюдо виходить оригінальним смаком, ситним і освіжаючим. Це ідеальний літній перекус!
Інгредієнти: на 3 порції.
- Варена ковбаса – 150 гр.
- Кефір – 300 мл
- Квас – 300 мл
- Редис – 2 – 3 шт.
- Картопля – 2 шт.
- Яйце – 2 шт.
- Огірки – 2 шт.
- Цибуля зелена – 50 гр.
- Кріп – 50 гр.
- Перець чорний мелений – за смаком
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
Готувати окрошку на квасі та кефірі з ковбасою легко! Варену ковбасу ріжемо невеликими кубиками.
Картоплю відварюємо в шкірці до готовності, охолодити і очистити. Потім нарізаємо відварну картоплю аналогічно ковбасі – кубиками.
Редис промийте, наріжте дрібними кубиками, обрізавши при цьому хвостики.
Під проточною водою промиваємо свіжі огірки, нарізаємо їх невеликими шматочками.
Яйця відварюємо протягом 10 хвилин, потім охолоджуємо і очищаємо. Очищені яйця необхідно дрібно порізати.
Кріп і зелений лук промиваємо, потім дрібно рубаємо.
Всі компоненти окрошки – варену ковбасу, картопля, редис, огірки, яйця і зелень – з’єднуємо в глибокій ємності.
Приправляємо сіллю і меленим перцем, перемішуємо.
В супову тарілку викладаємо необхідну кількість основних інгредієнтів, заливаємо їх охолодженим квасом.
Після цього додаємо в блюдо кефір, все перемішуємо.
Окрошка на квасі та кефірі з ковбасою готова до вживання!
Приємного вам апетиту!
Дієтична ПП окрошка для похудения Класична окрошка на кефірі Окрошка Окрошка з ковбасою класична Окрошка м'ясна Холодна окрошка