Традиційне для багатьох літнє блюдо – окрошка на квасі з ковбасою – готується дуже просто і швидко, за що її і люблять господині. Холодник по цьому рецепту виходить дуже насиченим смаком, вітамінної, свіжою та легкою. Це дійсно суп незамінний у літню спеку.
Інгредієнти: на 3 порції.
- Квас – 1,5 л
- Варена ковбаса – 250 гр.
- Сметана – 100 гр.
- Огірки – 2 шт.
- Яйце – 3 шт.
- Редис – 5 шт.
- Цибуля зелена – 1 пучок
- Кріп – 1 пучок
- Сіль – за смаком
- Корінь хрону – за смаком
Процес приготування:
Приступимо до приготування окрошки на квасі з ковбасою. Підготуємо всі інгредієнти для нашої окрошки.
Огірок і редис миємо, нарізаємо невеликими кубиками. Варену ковбасу також ріжемо кубиками.
Корінь хрону моєму, натираємо трохи на крупній тертці для додання окрошці гостроти.
Яйця відварюємо, остуджуємо, очищаємо від шкаралупи. Варені яйця дрібно нарізаємо.
Зелений лук і кріп миємо, обсушуємо на паперовому рушнику.
Дрібно рубаємо зелень.
В порційні горщики викладаємо підготовлені інгредієнти, додаємо сіль і перець за смаком.
Залити в горщики хлібний квас і подавати смачний суп на обід!
Окрошка Окрошка без картошки Окрошка з ковбасою Окрошка з огірками Окрошка на квасі з ковбасою класична Окрошка на сметані