Прекрасний освіжаючий суп, незамінний спекотної літньої пори. Традиційно окрошку готують на кефірі, але додавання мінеральної води зробить блюдо менш калорійним і ніжніше на смак. Якщо ви ще не пробували такий рецепт, обов’язково порадуйте ним своїх домочадців!
Інгредієнти: на 6 порції.
- Картопля – 4 шт.
- Яйце – 4 шт.
- Огірки – 4 шт.
- Копчена ковбаса – 150 гр.
- Редис – 220 гр.
- Цибуля зелена – 1 пучок
- Кефір – 1 л
- Вода мінеральна – 900 мл
- Сіль – за смаком
- Оцет столовий 9% – за смаком
Процес приготування:
Щоб приготувати окрошку на мінеральній воді, картоплю очищаємо від шкірки і відварюємо до готовності. Потім розрізаємо на невеликі шматочки.
Також нам потрібно відварити яйця. Відварюємо їх в круту: після кипени варимо 10 хв. і охолоджуємо під проточною водою. Дрібно кришимо їх ножем.
Промиваємо огірки і ріжемо маленькими шматочками. Один огірок окремо натираємо з допомогою великої терки.
Таким же чином на тертці натираємо редис.
Салямі ріжемо невеликими кубиками.
чистимо Цибулину, нарізаємо на невеликі шматочки і солимо.
Тепер перекладаємо всі інгредієнти в каструлю. Перемішуємо їх і заливаємо кефіром. Додаємо в окрошку охолоджену мінералку. Перевіряємо чи достатньо нам солі, за бажанням додаємо трохи оцту. І ставимо в холодильник на пару годин.
Порада: подавати таку страву найкраще зі сметаною. Просто додайте ложечку сметани в кожну порцію. Окрошка від цього стане тільки смачніше!
Приємного апетиту!
Класична окрошка на кефірі з ковбасою Окрошка м'ясна Окрошка на кефірі Окрошка на кефірі з ковбасою Окрошка на кефірі з мінералкою Окрошка на мінералці