Використання молочної сироватки в якості заливки для окрошки робить її не менш смачною і апетитною. Легкий прохолодний суп особливо актуальний в спекотну літню погоду. Окрошка на сироватці з додаванням майонезу має насичений смак Вживати такий вітамінізований суп одне задоволення!
Інгредієнти: на 8 порції.
- Молочна сироватка – 2 л
- Редис – 200 гр.
- Картопля – 6 шт.
- Огірки – 4 шт.
- Варена ковбаса – 150 гр.
- Яйце – 5 шт.
- Майонез – 3 ст. л.
- Кріп – 50 гр.
- Цибуля зелена – 50 гр.
- Перець чорний мелений – за смаком
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
Як почати готувати окрошку на сироватці з майонезом? Картопля промиваємо, кладемо в каструлю, заливаємо водою і ставимо на вогонь. Варимо картоплю до готовності. Потім охолоджуємо, очищаємо від шкірки, споліскують водою і нарізаємо дрібними кубиками.
Для окрошки також необхідно відварити курячі яйця. По готовності остуджуємо їх, потім очищаємо, відокремлюємо білки від жовтків. Білки нарізаємо, а жовтки можна просто розтерти виделкою. Потім з’єднуємо білки з жовтками, перемішуючи їх.
Редис слід промити, обрізати з двох сторін хвостики і порізати соломкою.
Кріп і зелений лук ретельно промиваємо, обсушуємо і подрібнюємо.
Свіжі огірки споліскують водою, обтираем і нарізаємо невеликими кубиками.
За допомогою ножа дрібно нарізаємо варену ковбасу.
В зручній ємності з’єднуємо всі підготовлені для окрошки інгредієнти, приправляємо сіллю і перцем, все перемішуємо.
Щоб не заливати сироваткою все кількість продуктів відразу, розділіть інгредієнти на дві частини. Одну накрийте кришкою і поставте в холодильник. У другу частину влийте молочну сироватку, перемішайте, потім додайте сюди ж майонез. Розмішуйте до стану, поки майонез не розчиниться.
До столу подаємо окрошку порційно, розливаючи по тарілках.
Приємного вам апетиту!
Окрошка без квасу Окрошка з ковбасою класична Окрошка м'ясна Окрошка на майонезі класична Окрошка на сироватці Окрошка на сироватці з ковбасою