Використання молочної сироватки в якості заливки для окрошки робить її не менш смачною і апетитною. Легкий прохолодний суп особливо актуальний в спекотну літню погоду. Окрошка на сироватці з додаванням майонезу має насичений смак Вживати такий вітамінізований суп одне задоволення!


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Молочна сироватка – 2 л
  • Редис – 200 гр.
  • Картопля – 6 шт.
  • Огірки – 4 шт.
  • Варена ковбаса – 150 гр.
  • Яйце – 5 шт.
  • Майонез – 3 ст. л.
  • Кріп – 50 гр.
  • Цибуля зелена – 50 гр.
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

Як почати готувати окрошку на сироватці з майонезом? Картопля промиваємо, кладемо в каструлю, заливаємо водою і ставимо на вогонь. Варимо картоплю до готовності. Потім охолоджуємо, очищаємо від шкірки, споліскують водою і нарізаємо дрібними кубиками.

Для окрошки також необхідно відварити курячі яйця. По готовності остуджуємо їх, потім очищаємо, відокремлюємо білки від жовтків. Білки нарізаємо, а жовтки можна просто розтерти виделкою. Потім з’єднуємо білки з жовтками, перемішуючи їх.

Редис слід промити, обрізати з двох сторін хвостики і порізати соломкою.

Кріп і зелений лук ретельно промиваємо, обсушуємо і подрібнюємо.

Свіжі огірки споліскують водою, обтираем і нарізаємо невеликими кубиками.

За допомогою ножа дрібно нарізаємо варену ковбасу.

В зручній ємності з’єднуємо всі підготовлені для окрошки інгредієнти, приправляємо сіллю і перцем, все перемішуємо.

Щоб не заливати сироваткою все кількість продуктів відразу, розділіть інгредієнти на дві частини. Одну накрийте кришкою і поставте в холодильник. У другу частину влийте молочну сироватку, перемішайте, потім додайте сюди ж майонез. Розмішуйте до стану, поки майонез не розчиниться.

До столу подаємо окрошку порційно, розливаючи по тарілках.

Приємного вам апетиту!

Окрошка без квасу Окрошка з ковбасою класична Окрошка м'ясна Окрошка на майонезі класична Окрошка на сироватці Окрошка на сироватці з ковбасою