Окрошка на воді – хороший спосіб охолодитися жарким днем. Окрошка – освіжаюче блюдо, яке можна приготувати заздалегідь, а заправку зробити безпосередньо перед подачею. Холодний суп виходить ароматним і насиченим.
Інгредієнти: на 10 порц.
- суха Ковбаса – 200 гр.
- Картопля – 4 шт.
- Огірки – 2 шт.
- Яйце – 4 шт.
- Редис – 200 гр.
- Цибуля зелена – 1 пучок
- Кріп – 1 пучок
- Сметана – 300 гр.
- Вода – 2 л
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Лимонна кислота – 1 щіпка
Процес приготування:
Для того щоб приготувати окрошку на воді, картоплю відваріть в мундирі протягом 20 хвилин після закипання. Остудіть і очистіть.
Курячі яйця відваріть круто протягом 10 хвилин. Остудіть і очистіть від шкаралупи.
Огірки добре вимийте в прохолодній воді. Наріжте дрібним кубиком.
Редиску вимийте, обріжте хвостики і наріжте тонкими півкільцями.
Зелень ретельно вимийте під проточною водою і дайте їй просохнути. Дрібно нарубаєте зелений лук і зелень кропу.
Картоплю наріжте дрібним кубиком.
Курячі яйця дрібно нарубаєте.
Ковбасу очистити від оболонки, і наріжте таким же способом, як картопля і огірки.
В глибоку миску або каструлю почергово викладіть заздалегідь нарізані інгредієнти. Додайте сметану, посоліть і поперчіть за смаком, додайте лимонну кислоту.
Залийте отриману суміш охолодженої питною водою. Добре перемішайте і охолодіть освіжаюче блюдо в холодильнику протягом півгодини.
Охолоджене блюдо розлийте на порції і подавайте на стіл.
Приємного апетиту!
Окрошка з ковбасою Окрошка з огірками Окрошка з редискою Окрошка на воді Окрошка на сметані і воді Окрошка овочева