Окрошка на воді – хороший спосіб охолодитися жарким днем. Окрошка – освіжаюче блюдо, яке можна приготувати заздалегідь, а заправку зробити безпосередньо перед подачею. Холодний суп виходить ароматним і насиченим.


Інгредієнти: на 10 порц.

  • суха Ковбаса – 200 гр.
  • Картопля – 4 шт.
  • Огірки – 2 шт.
  • Яйце – 4 шт.
  • Редис – 200 гр.
  • Цибуля зелена – 1 пучок
  • Кріп – 1 пучок
  • Сметана – 300 гр.
  • Вода – 2 л
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Лимонна кислота – 1 щіпка

Процес приготування:

Для того щоб приготувати окрошку на воді, картоплю відваріть в мундирі протягом 20 хвилин після закипання. Остудіть і очистіть.

Курячі яйця відваріть круто протягом 10 хвилин. Остудіть і очистіть від шкаралупи.

Огірки добре вимийте в прохолодній воді. Наріжте дрібним кубиком.

Редиску вимийте, обріжте хвостики і наріжте тонкими півкільцями.

Зелень ретельно вимийте під проточною водою і дайте їй просохнути. Дрібно нарубаєте зелений лук і зелень кропу.

Картоплю наріжте дрібним кубиком.

Курячі яйця дрібно нарубаєте.

Ковбасу очистити від оболонки, і наріжте таким же способом, як картопля і огірки.

В глибоку миску або каструлю почергово викладіть заздалегідь нарізані інгредієнти. Додайте сметану, посоліть і поперчіть за смаком, додайте лимонну кислоту.

Залийте отриману суміш охолодженої питною водою. Добре перемішайте і охолодіть освіжаюче блюдо в холодильнику протягом півгодини.

Охолоджене блюдо розлийте на порції і подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Окрошка з ковбасою Окрошка з огірками Окрошка з редискою Окрошка на воді Окрошка на сметані і воді Окрошка овочева