Окрошка готується дуже просто з мінімальними тимчасовими витратами. Воно виходить дуже легким і в той же час досить ситним, щоб входити до складу обіднього меню.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Шинка – 100 гр.
- Картопля – 3 шт.
- Яйце – 3 – 4 шт.
- Огірки – 2 шт.
- Зелень – 1 пучок
- Майонез – 100 гр.
- Лимонний сік – за смаком
- Гірчиця – 1 ст. л.
- Сіль – за смаком
- Цукор-пісок – 2 ч. л.
- Вода – 1 – 1.5 л.
Процес приготування:
Приступимо до приготування окрошки на воді з майонезом. Яйця і картоплю зваріть. Коли вони охолонуть, очистіть і наріжте дрібними кубиками.
Огірки помийте, дрібно наріжте.
Шинку наріжте і перекладіть в каструлю до решти інгредієнтів.
Зелень помийте, нарубаєте ножем і покладіть в каструлю. Додайте майонез, перемішайте.
Влийте в каструлю охолоджену воду, додайте лимонний сік, цукор і сіль за смаком, ще раз перемішайте.
В невелику миску викладіть кілька ложок густої частини окрошки, змішайте її з гірчицею і покладіть назад в суп, перемішайте.
При бажанні можна залишити окрошку в прохолодному місці, щоб вона настоялася або відразу після приготування подавати до столу.
Приємного апетиту!
Окрошка з гірчицею Окрошка з ковбасою Окрошка з лимонною кислотою Окрошка на воді Окрошка на майонезі з лимонною кислотою Окрошка на майонезі класична