Недорогий і простий у приготуванні весняно-літній суп, який дозволяється їсти в піст. Також його можна вживати вегетаріанцям і веганам. Таке блюдо є низькокалорійним, при цьому виходить досить густим.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Картопля – 5 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Огірки – 3 шт.
  • Редис – 8 шт.
  • Кріп – 1 пучок
  • Цибуля зелена – 5 пір’я
  • Листовий салат – 0.33 пучків
  • Лимон – 1 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Майонез – 120 гр.
  • Вода – 1,3 л.

Процес приготування:

Як почати готувати окрошку пісну? Морква з картоплею вимити, зварити в мундирі, остудити. Помити і дрібно нарізати зелень. Цибулю з кропом перетерти з сіллю і викласти в глибоку каструлю. Вимиті листя салату тонко нашаткувати і додати до решти зелені в каструлі. Картопля з морквою почистити, порізати кубиками. Так само подрібнити огірки і редис.

Овочі перемішати, додати сіль, сік лимона і пісний майонезний соус. Перемішати. Можна посипати дрібкою перцю.

Влити в овочеву основу воду і перемішати.

Дати окрошці постояти в холодильнику, розлити по тарілках і подавати з чорним хлібом або хрусткими хлібцями.

Приємного апетиту!

Окрошка без квасу Окрошка без ковбаси Окрошка з лимонною кислотою Окрошка з майонезом на воді Окрошка на воді, з лимонною кислотою Окрошка на майонезі класична