Недорогий і простий у приготуванні весняно-літній суп, який дозволяється їсти в піст. Також його можна вживати вегетаріанцям і веганам. Таке блюдо є низькокалорійним, при цьому виходить досить густим.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Картопля – 5 шт.
- Морква – 1 шт.
- Огірки – 3 шт.
- Редис – 8 шт.
- Кріп – 1 пучок
- Цибуля зелена – 5 пір’я
- Листовий салат – 0.33 пучків
- Лимон – 1 шт.
- Сіль – за смаком
- Майонез – 120 гр.
- Вода – 1,3 л.
Процес приготування:
Як почати готувати окрошку пісну? Морква з картоплею вимити, зварити в мундирі, остудити. Помити і дрібно нарізати зелень. Цибулю з кропом перетерти з сіллю і викласти в глибоку каструлю. Вимиті листя салату тонко нашаткувати і додати до решти зелені в каструлі. Картопля з морквою почистити, порізати кубиками. Так само подрібнити огірки і редис.
Овочі перемішати, додати сіль, сік лимона і пісний майонезний соус. Перемішати. Можна посипати дрібкою перцю.
Влити в овочеву основу воду і перемішати.
Дати окрошці постояти в холодильнику, розлити по тарілках і подавати з чорним хлібом або хрусткими хлібцями.
Приємного апетиту!
Окрошка без квасу Окрошка без ковбаси Окрошка з лимонною кислотою Окрошка з майонезом на воді Окрошка на воді, з лимонною кислотою Окрошка на майонезі класична