Якщо ви хочете порадувати близьких смачним і ситним блюдом в спекотний літній день – приготуйте їм окрошку. Освіжаюча, з пікантними нотками гірчиці, вона як не можна, до речі, урізноманітнює літнє меню і стане частою гостею на вашому столі.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Картопля – 2 шт.
- Яйце – 2 шт.
- Куряча грудка – 1 шт.
- Огірки – 2 шт.
- Цибуля зелена – 4 пера
- Кріп – 1 пучок
- Кефір – 500 мл
- Гірчиця – 1 ст. л.
- Окріп – 100 мл
- Сіль – 0.5 ч. л.
- Перець чорний мелений – 0.25 ч. л.
- Вода – 0.25 – 0.5 л.
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування окрошки з гірчицею? Картоплю чистимо, промиваємо і відварюємо до готовності. Яйця відварюємо до готовності 10-12 хвилин. Потім чистимо. Зелена цибуля промиваємо, обсушуємо і дрібно шаткуємо.
Кладемо цибулю в глибоку миску, засипаємо сіллю і розминаємо ложкою так, щоб цибуля пустив сік.
Відварну картоплю нарізаємо дрібними кубиками.
Курячу грудку промиваємо, кладемо в каструлю, заливаємо водою, ставимо на вогонь і відварюємо до готовності 25-30 хвилин в підсоленій воді.
Яйця нарізаємо дрібними кубиками.
Огірки промиваємо та нарізаємо дрібними кубиками. За бажанням можна натерти їх на крупній тертці.
Кріп промиваємо, обсушуємо і дрібно рубаємо.
З’єднуємо всі інгредієнти в мисці. Гірчицю змішуємо з водою, добре перемішуємо і додаємо в каструлю до овочів і курці, потім додаємо сіль і перець.
Додаємо в окрошку кефір і добре перемішуємо. Ставимо окрошку в холодильник на 30 хвилин, щоб вона трохи охолола.
Готову окрошку подаємо на стіл зі свіжим хлібом. Приємного апетиту!
Дієтична ПП окрошка для схуднення Окрошка Окрошка без редиски Окрошка з гірчицею Окрошка з курячою грудкою Окрошка з огірками Окрошка на кефірі