Проста і смачна окрошка з ковбасою – відмінний варіант швидкого обіду в спекотний день. Дуже апетитною окрошка виходить, якщо готувати її на кефірі. Це смачне і ніжне блюдо ви можете легко приготувати не тільки влітку, але й взимку – адже в будь-якому супермаркеті можна знайти всі потрібні продукти цілий рік.
Інгредієнти: на 5 порц.
- Огірки – 250 гр.
- Редис – 150 – 200 гр.
- Картопля – 350 гр.
- Цибуля зелена – 50 гр.
- Варена ковбаса – 150 гр.
- Яйце – 3 – 4 шт.
- Кефір – 1,5 л.
- Вода мінеральна – 0,5 л.
- Лимонний сік – 1 ст. л.
- Кріп – за смаком
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
Готувати окрошку з ковбасою просто! Для початку відваріть до готовності картоплю і курячі яйця. Щоб картопля охолов як можна швидше, опустіть його в чисту холодну воду і пару раз поміняйте. Картоплю наріжте дрібними кубиками, як і варену ковбаску.
Обполосніть редис і огірочки, після чого наріжте їх кубиками або соломкою – не занадто дрібною, але і не занадто великою.
Промийте кріп і зелений лук, а потім дрібно порубаєте зелень за допомогою гострого ножа.
В каструлі з’єднайте ковбасу, картоплю, овочі і порубані яйця з зеленню. Все це залийте кефіром, додайте сіль і перець за смаком. Перемішайте продукти і окрошка готова!
Готову окрошку можна додатково злегка охолодити перед подачею, а потім розділити її на порції і подати до столу.
Приємного апетиту!
Класична окрошка на кефірі Окрошка з огірками Окрошка з редискою Окрошка м'ясна Окрошка на кефірі з ковбасою Окрошка на кефірі з мінералкою Російська окрошка Холодна окрошка