Проста і смачна окрошка з ковбасою – відмінний варіант швидкого обіду в спекотний день. Дуже апетитною окрошка виходить, якщо готувати її на кефірі. Це смачне і ніжне блюдо ви можете легко приготувати не тільки влітку, але й взимку – адже в будь-якому супермаркеті можна знайти всі потрібні продукти цілий рік.


Інгредієнти: на 5 порц.

  • Огірки – 250 гр.
  • Редис – 150 – 200 гр.
  • Картопля – 350 гр.
  • Цибуля зелена – 50 гр.
  • Варена ковбаса – 150 гр.
  • Яйце – 3 – 4 шт.
  • Кефір – 1,5 л.
  • Вода мінеральна – 0,5 л.
  • Лимонний сік – 1 ст. л.
  • Кріп – за смаком
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

Готувати окрошку з ковбасою просто! Для початку відваріть до готовності картоплю і курячі яйця. Щоб картопля охолов як можна швидше, опустіть його в чисту холодну воду і пару раз поміняйте. Картоплю наріжте дрібними кубиками, як і варену ковбаску.

Обполосніть редис і огірочки, після чого наріжте їх кубиками або соломкою – не занадто дрібною, але і не занадто великою.

Промийте кріп і зелений лук, а потім дрібно порубаєте зелень за допомогою гострого ножа.

В каструлі з’єднайте ковбасу, картоплю, овочі і порубані яйця з зеленню. Все це залийте кефіром, додайте сіль і перець за смаком. Перемішайте продукти і окрошка готова!

Готову окрошку можна додатково злегка охолодити перед подачею, а потім розділити її на порції і подати до столу.

Приємного апетиту!

Класична окрошка на кефірі Окрошка з огірками Окрошка з редискою Окрошка м'ясна Окрошка на кефірі з ковбасою Окрошка на кефірі з мінералкою Російська окрошка Холодна окрошка