Окрошка – незамінний в жарку погоду суп. Він виходить смачним, корисним і освіжаючим. Серед безлічі варіантів приготування цієї страви можна виділити найбільш простий – окрошка з майонезом і оцтом. Продукти, що використовуються в приготуванні, слід порізати, деякі відварити, потім заправити майонезом з оцтом і залити водою.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Варена ковбаса – 400 гр.
- Картопля – 4 шт.
- Яйце – 5 шт.
- Огірки – 4 шт.
- Цибуля зелена – 1 пучок
- Петрушка – 1 пучок
- Кріп – 1 пучок
- Майонез – 400 мл
- Оцет столовий 9% – 3 – 4 ст. л.
- Вода – 2 – 2.5 л.
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
Як приготувати окрошку з майонезом і оцтом? Картоплю відварюємо в мундирі. Після охолодження очищаємо його і нарізаємо невеликими кубиками.
Яйця відварюємо до готовності (приблизно 10 хвилин). Потім остуджуємо їх, очищаємо і нарізаємо аналогічно картоплі – невеликими кубиками.
Варену ковбасу нарізаємо дрібними кубиками.
У промитих огірків обрізаємо з двох сторін кінчики, самі плоди нарізаємо у вигляді кубиків або натираємо на крупній тертці.
Зелений лук промиваємо і подрібнюємо.
Кріп також слід промити і дрібно нашаткувати.
Петрушку промиваємо і дрібно рубаємо гострим ножем.
В окремій ємності змішуємо майонез і оцет.
Складаємо всі підготовлені продукти – варену ковбасу, варену картоплю і яйця, огірки, зелень – у глибокій каструлі. Заправляємо майонезом з оцтом.
Додаємо в каструлю з вмістом охолоджену воду, приправляємо сіллю, все перемішуємо.
Окрошка з майонезом і оцтом готова до вживання!
Приємного вам апетиту!
Окрошка без квасу Окрошка з майонезом на воді Окрошка м'ясна Окрошка на воді Окрошка на воді з ковбасою Окрошка на майонезі