Окрошка – незамінний в жарку погоду суп. Він виходить смачним, корисним і освіжаючим. Серед безлічі варіантів приготування цієї страви можна виділити найбільш простий – окрошка з майонезом і оцтом. Продукти, що використовуються в приготуванні, слід порізати, деякі відварити, потім заправити майонезом з оцтом і залити водою.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Варена ковбаса – 400 гр.
  • Картопля – 4 шт.
  • Яйце – 5 шт.
  • Огірки – 4 шт.
  • Цибуля зелена – 1 пучок
  • Петрушка – 1 пучок
  • Кріп – 1 пучок
  • Майонез – 400 мл
  • Оцет столовий 9% – 3 – 4 ст. л.
  • Вода – 2 – 2.5 л.
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

Як приготувати окрошку з майонезом і оцтом? Картоплю відварюємо в мундирі. Після охолодження очищаємо його і нарізаємо невеликими кубиками.

Яйця відварюємо до готовності (приблизно 10 хвилин). Потім остуджуємо їх, очищаємо і нарізаємо аналогічно картоплі – невеликими кубиками.

Варену ковбасу нарізаємо дрібними кубиками.

У промитих огірків обрізаємо з двох сторін кінчики, самі плоди нарізаємо у вигляді кубиків або натираємо на крупній тертці.

Зелений лук промиваємо і подрібнюємо.

Кріп також слід промити і дрібно нашаткувати.

Петрушку промиваємо і дрібно рубаємо гострим ножем.

В окремій ємності змішуємо майонез і оцет.

Складаємо всі підготовлені продукти – варену ковбасу, варену картоплю і яйця, огірки, зелень – у глибокій каструлі. Заправляємо майонезом з оцтом.

Додаємо в каструлю з вмістом охолоджену воду, приправляємо сіллю, все перемішуємо.

Окрошка з майонезом і оцтом готова до вживання!

Приємного вам апетиту!

Окрошка без квасу Окрошка з майонезом на воді Окрошка м'ясна Окрошка на воді Окрошка на воді з ковбасою Окрошка на майонезі