Корисні оладки з рисового борошна дуже прості у приготуванні. Блюдо підійде для сніданку, перекусу або просто для подачі до чаю.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Рисова мука біла – 1 склянка
- Кефір – 200 мл
- Яйце – 2 шт.
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Сода харчова – 0,5 ч. л.
- Масло рослинне – для смаження
Процес приготування:
Як приготувати оладки на кефірі з рисового борошна? Спершу у глибоку тарілку просіваємо борошно. Далі вливаємо кефір. Він повинен бути кімнатної температури і ні в якому разі не холодний. Розбиваємо яйця, додаємо сіль, цукор і соду. Тепер ретельно замішуємо тісто, щоб всі продукти рівномірно розподілилися.
Нагріваємо сковороду, поливаємо її рослинним маслом і викладаємо по 1-2 ложки тесту на кожен оладок. Готуємо на середньому вогні до рум’янцю.
Подаємо оладки з рисового борошна в теплому вигляді. Страву можна подавати до чаю, доповнивши топпінгом за смаком.
Оладки Оладки без дріжджів Оладки з рисового борошна Оладки з содою Оладки на кефірі з содою і яйцями Оладки на сніданок