Корисні оладки з рисового борошна дуже прості у приготуванні. Блюдо підійде для сніданку, перекусу або просто для подачі до чаю.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Рисова мука біла – 1 склянка
  • Кефір – 200 мл
  • Яйце – 2 шт.
  • Цукор-пісок – 2 ст. л.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Сода харчова – 0,5 ч. л.
  • Масло рослинне – для смаження

Процес приготування:

Як приготувати оладки на кефірі з рисового борошна? Спершу у глибоку тарілку просіваємо борошно. Далі вливаємо кефір. Він повинен бути кімнатної температури і ні в якому разі не холодний. Розбиваємо яйця, додаємо сіль, цукор і соду. Тепер ретельно замішуємо тісто, щоб всі продукти рівномірно розподілилися.

Нагріваємо сковороду, поливаємо її рослинним маслом і викладаємо по 1-2 ложки тесту на кожен оладок. Готуємо на середньому вогні до рум’янцю.

Подаємо оладки з рисового борошна в теплому вигляді. Страву можна подавати до чаю, доповнивши топпінгом за смаком.

Оладки Оладки без дріжджів Оладки з рисового борошна Оладки з содою Оладки на кефірі з содою і яйцями Оладки на сніданок