Оладки на молоці без яєць готуються з сухими дріжджами, а додавання до них яблук робить оладки дуже смачними, ніжними і пишними. Цю випічку повинні готувати бабусі своїм онукам.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Молоко коров’яче – 250 мл
- Борошно пшеничне – 230 гр.
- Сухі дріжджі – 5 гр.
- Цукор-пісок – 2.5 ст. л.
- Яблука – 1 шт.
- Сіль – 1 щіпка
- Сода харчова – 0.25 ч. л.
- Масло рослинне (в тісто) – 1 ст. л.
- Масло рослинне – для смаження
Процес приготування:
Готувати оладки на молоці без яєць просто! Налийте в склянку 50 мл молока і підігрійте його в мікрохвильовці. Потім у тепле молоко насипте сухі дріжджі, додайте чайну ложку цукру, перемішайте і залиште на 20 хвилин, щоб дріжджі почали працювати.
В посуд для замісу тіста просійте потрібну кількість борошна, насипте до неї решту цукру, додайте соду і дрібку солі і перемішайте. В цю суху суміш перелийте молоко з розчиненими дріжджами і замісити тісто. За консистенцією воно має бути, як густа сметана. Потім налийте в тісто ложку рослинної олії і ще раз перемішайте. Посуд з тестом прикрийте серветкою і залиште на 30 хвилин, щоб тісто підійшло.
Яблуко почистіть від шкірки і подрібнити на крупній тертці або наріжте на тонкі слайсы. Перекладіть подрібнене яблуко в тісто і ще раз перемішати. Смажте оладки на добре розігрітій сковорідці, змащуючи її олією. Сковорідку при смаженні прикривати кришкою, від цього оладки стануть більш пишні. Приготовлені оладки розкладіть в порційні тарілки.
Посипте їх цукром або подайте з медом.
Їжте на здоров’я!
Дріжджові млинці на молоці без яєць Дріжджові оладки без яєць Дріжджові оладки з яблуками Оладки з сухими дріжджами Оладки класичні Оладки на молоці з содою Оладки на молоці з сухими дріжджами Оладки на швидкодіючих дріжджах