З простих продуктів (молока і борошна), які завжди є у кожної господині, можна швидко приготувати смачний сніданок для своєї родини – оладки на молоці без яєць з разрыхлпереможцем. Для тесту на молоці, щоб оладки вийшли пишними, краще використовувати розпушувач замість соди. На його основі тісто оладок піднімається рівномірно і протягом часу смаження, чого немає при використанні соди, так і у випічці не буде специфічного содового присмаку.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Борошно пшеничне – 250 гр.
- Молоко коров’яче – 250 мл
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
- Розпушувач тіста – 0.5 ч. л.
- Масло рослинне – для смаження
- Сіль – 1 щіпка
Процес приготування:
Готувати оладки на молоці без яєць з розпушувачем легко! В металевий посуд для замішування тіста налийте вказане в рецепті кількість молока, насипте до нього цукор і розпушувач і помістіть всі на маленький вогонь. Ці інгредієнти трохи підігрійте і ложкою перемішайте до повного розчинення цукру.
Потім зніміть посуд з вогню. Потрібну кількість борошна (кількість борошна і молока в рецепті наведено для отримання тесту для оладок потрібної консистенції) просійте на сито для збагачення її киснем. Просіяне борошно пересипте до молочної суміші і вінчиком або ложкою замісити тісто.
Замішане тісто має бути однорідним по консистенції як густа сметана, адже з рідкого тіста вийдуть млинці, а не оладки.
Добре розігрійте в сковороді олію. Для випічки оладок тефлонова або сковорідка млинцева не підходить, так як в ній оладки швидко підгорають, залишаючись всередині сыроватыми.
Столовою ложкою викладайте в розігріте масло замішане тісто у вигляді невеликих оладок і на невеликій відстані один від одного, так як при смаженні оладки піднімаються і стають більшими за розміром.
Обсмажуйте оладки на середньому вогні до рум’яної скориночки з обох сторін.
Обсмажені оладки на молоці без яєць з розпушувачем зі сковорідки перекладіть на паперовий рушник, щоб видалити зайве масло, і подайте до столу гарячими.
Смачного!