З великим задоволенням хочу поділитися простим і швидким рецептом оладок на питне йогурті. Текстура виходить ніжною, легкої і повітряної. Відмінний варіант смачного і ситного сніданку або перекусу. Кількість цукрового піску можна регулювати самостійно. Обов’язково спробуйте приготувати!


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Йогурт – 200 мл
  • Борошно пшеничне – 160 гр.
  • Цукор-пісок – 2 ст. л.
  • Сода харчова – 0,5 ч. л.
  • Сіль – 1 щіпка
  • Масло рослинне – 3 ст. л.
  • Масло рослинне – для смаження
  • Розпушувач тіста – 1 ч. л.
  • Яйце – 1 шт.

Процес приготування:

Як приготувати оладки на питне йогурті? Насамперед підготуйте всі необхідні інгредієнти для оладок на питне йогурті. Питний йогурт вилийте в глибоку ємність, розбийте куряче яйце, додайте необхідну кількість цукрового піску і солі. Міксером або віночком ретельно перемішайте до стану однорідної консистенції.

В отриману масу додайте харчову соду. Поступово в кілька прийомів введіть попередньо просіяного через дрібне сито пшеничне борошно разом з розпушувачем. Влийте необхідну кількість рослинного масла. Міксером або віночком добре перемішайте до стану однорідної консистенції. Залиште тісто відпочити на 10-15 хвилин.

Сковороду з товстим дном добре розігрійте на середньому вогні. Потім змастіть невеликою кількістю рослинного масла. Столовою ложкою акуратно викладіть тісто на деякій відстані один від одного. Коли краї підрум’яняться, а тісто добре схопиться, за допомогою силіконової або дерев’яної лопатки переверніть оладки на другу сторону і обсмажте до рум’яного стану.

Готові оладки викладіть на тарілку, застелену серветками, щоб вбралися надлишки олії. Приготовлені оладки на питне йогурті подавайте на стіл до ароматним гарячим напоїв, додатково подайте варення, джем, згущене молоко, мед або сметану.

Приємного чаювання!

Оладки Оладки без дріжджів Оладки без дріжджів з розпушувачем Оладки без дріжджів з содою Оладки без кефіру Оладки з содою