Оладки на воді з яйцем і содою будуть у вас недорогим і простим сніданком з мінімальним набором продуктів і мінімальним часом приготування. Без дріжджів і на соді тісто завжди виходить вдалим, і оладки з нього будуть еластичними і м’якими.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Борошно пшеничне – 1 склянка
- Яйце – 2 шт.
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
- Мед – 2 ст. л.
- Вода – 0.75 склянки
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
- Сода харчова – 0.5 ч. л.
- Сіль – 1 щіпка
- Масло рослинне – для смаження
Процес приготування:
Почнемо готувати оладки на воді з яйцями і содою. У посуд для замісу тесту для оладок насипте через сито борошно пшеничне. До неї додайте вказане в рецепті кількість солі та цукру.
До цієї сухий основі тесту налийте чисту воду кімнатної температури.
Половину чайної ложечки соди погасите столовим оцтом і цю суміш перелийте в тісто.
Потім акуратно розбийте в цю суміш два курячих яйця.
Потім звичайним віночком замісіть тісто до однорідного і без грудочок стану.
Добре розігрійте в сковороді трохи олії. Тісто викладайте на розігріту сковорідку у формі невеликих оладок і обсмажте їх по 30 секунд на кожній стороні до рум’яного кольору. Обсмажуйте оладки під прикритою кришкою.
Гарячі оладки перекладайте зі сковорідки відразу на порційні тарілки. Вони виходять нежирні і масло видаляти серветками не треба.
Оладки полийте свіжим медом або будь-яким варенням і можете подавати до сніданку.
Приємного апетиту!
Оладки без молока Оладки з содою Оладки з содою і яйцями Оладки класичні Оладки на воді Оладки на кефірі на швидку руку Оладки як у бабусі Пісні оладки