Для приготування повітряних і пишних оладок на воді з яйцем важливо інтенсивно збити тісто міксером. Замішувати тісто потрібно на теплій воді і смажити такі оладки на добре розпеченому рослинному маслі. У вас вийде простий і ситний сніданок для сім’ї.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Борошно пшеничне – 1 склянка
- Яйце – 2 шт.
- Вода тепла – 1 склянка
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Цукор-пісок – 3 ст. л.
- Сіль – 1 щіпка
- Сода харчова – 1 щіпка
Процес приготування:
Готувати оладки на воді з яйцями легко! У посуд для замішування тіста розбийте яйця. Насипте до них цукор, сіль і вінчиком або міксером збийте все протягом не менше 1 хвилини в пишну масу.
Потім до збитим яйцям налийте воду, підігріту до 25°С, рослинне масло і ще раз збийте.
Борошно обов’язково просіяти на сито і перемішайте її з содою.
Цю суху суміш пересипте до рідкій основі і замісіть тісто до однорідного стану.
Добре розігрійте в сковороді олію.
Столовою ложкою викладайте приготоване тісто на сковорідку. Смажте оладки до золотистого кольору з обох сторін.
Оладки на воді з яйцями подайте до сніданку гарячими і зі сметаною.
Їжте на здоров’я!
Оладки Оладки без дріжджів Оладки без дріжджів з содою Оладки без розпушувача Оладки без соди Оладки з содою і яйцями Оладки класичні Пісні оладки