Це рецепт смачного сніданку для любителів бананової випічки. Оладки з бананом на кефірі готуються швидко, продукти для них завжди є в холодильнику. Легке і смачно пахне страва порадує ваших близьких.
Інгредієнти: на 2 порції.
- Борошно пшеничне – 1 склянка
- Кефір – 1 склянка
- Сухі дріжджі – 1 ст. л.
- Цукор-пісок – 4 ст. л.
- Банан – 1 шт.
- Лимонний сік – 1 ст. л.
- Сіль – за смаком
- Масло рослинне – для смаження
Процес приготування:
Приступимо до приготування оладок з бананом на кефірі. Спочатку підготуйте всі потрібні продукти для випічки оладок.
Сухі дріжджі насипте в стакан, додайте до них ложку цукру і 40 мл теплої води. Все добре перемішайте і залиште на 15 хвилин, щоб дріжджі активізувалися.
Банан очистити від шкірки, розімніть виделкою і полийте соком лимона, щоб банан не потемнів і придбав легкий цитрусовий аромат.
В посуд для замішування тіста розбийте яйце, насипте решту цукру, додайте щіпку солі і добре збийте вінчиком.
Потім у цю суміш налийте трохи підігрітий кефір і перемішайте віночком.
Потрібну кількість борошна насипте до кефірно-яєчної суміші через сито. Частину пшеничного борошна можете замінити на вівсяну або кукурудзяну, що змінить смак оладок.
Потім в тісто перекладіть бананово-лимонне пюре та розчин активних дріжджів.
Ложкою замісити тісто. Воно має бути консистенції густої сметани. Посуд з тестом поставте на 40 хвилин у тепле місце.
Після закінчення цього часу посмажте оладки на добре розігрітій олії до рум’яної скоринки з обох сторін. Тісто більше не перемішуйте.
Приготовані бананові оладки зі сковорідки перекладіть на паперовий рушник для видалення зайвої олії.
Потім перекладіть їх на красиве блюдо, декоруйте банановими чіпсами і кокосовою стружкою і подайте до столу зі сметаною або джемом.
Приємного апетиту!
Бананові оладки без яєць Дріжджові оладки на кефірі без яєць Оладки без соди Оладки без соди і розпушувача Оладки на кефірі без соди Оладки на кефірі без яєць і соди