Оладки з бананом відрізняє особливий аромат і смак, тільки потрібні зрілі банани з яскраво-жовтою шкіркою і коричневими цятками. Незрілі банани краще потримати 1-2 дні в затемненому місці, щоб вони дійшли до повної зрілості. У цьому рецепті тісто замішується на молоці.
Інгредієнти: на 2 порції.
- Банан – 2 шт.
- Молоко коров’яче – 65 мл
- Яйце – 1 шт.
- Борошно пшеничне – 4 ст. л.
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
- Масло рослинне – 1.5 ст. л.
Процес приготування:
Почнемо готувати оладки з бананом на молоці. Банани очистіть від шкірки, розріжте на шматочки і покладіть в зручну для замісу тіста посуд. Потім їх добре розімніть виделкою.
В отримане пюре з банана вбийте яйце, налийте молоко і насипте цукор і сіль. З допомогою виделки ці інгредієнти перемішайте до однорідного стану.
Потрібну кількість борошна просійте на сито, пересипте її в бананове пюре і замісіть тісто, щоб не було грудочок борошна.
Потім в тісто влийте олію і ще раз добре розмішайте.
На середньому вогні розігрійте сковорідку з невеликою кількістю масла.
Приготоване тісто ложкою викладіть на сковорідку у вигляді невеликих оладок. Викладайте тісто на невеликому відстані між порціями, щоб зручно було оладки перевертати.
Обсмажуйте оладки до рум’яного кольору з обох сторін. Смажаться вони швидко.
Приготовані оладки з бананом на молоці трохи остудіть і подайте до сніданку з ягодами, сиропом або сметаною.
Їжте на здоров’я!
Оладки без дріжджів Оладки без дріжджів і без соди Оладки без кефіру Оладки без соди і розпушувача Оладки на кефірі на швидку руку Оладки на молоці без дріжджів і розпушувача Оладки на молоці без розпушувача Оладки на сніданок