Оладки з гарбуза виходять солодкими, повітряними і рум’яними. Страва підходить для сніданку або навіть десерту. Золотисті млинці можна подавати зі сметаною, варенням і свіжими ягодами.


Інгредієнти: на 10 порц.

  • Гарбуз – 300 гр.
  • Кефір – 1 склянка
  • Борошно пшеничне – 100 гр.
  • Яйце – 3 шт.
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.
  • Сіль – 1 щіпка
  • Сода харчова – 0.5 ч. л.
  • Масло рослинне – 80 мл

Процес приготування:

Щоб приготувати оладки з гарбузом на кефірі, гарбуз очищаємо від шкірки і насіння. Ріжемо тонкими шматочками, які в подальшому відварюємо на пару. Знадобиться близько 10 хвилин.

Приступаємо до приготування тіста. Збиваємо яйця з цукром і сіллю. Вливаємо сюди кефір і дві столові ложки рослинної олії. Перемішуємо.

Просіваємо в тісто борошно, додаємо соду. Знову перемішуємо до однорідного стану.

Отпаренную гарбуз розминаємо виделкою і додаємо в тісто. Перемішуємо.

На сковороді обсмажуємо оладки з обох боків до рум’янцю.

Оладки подаємо до столу, прикрасивши свіжою гарбузом або ягодами. Приємного апетиту!

Оладки без дріжджів Оладки без дріжджів з содою і яйцями Оладки без розпушувача Оладки з содою Оладки на кефірі без дріжджів з содою і яйцями Оладки на кефірі класичні Оладки на кефірі на швидку руку Оладки на кефірі як у бабусі