Оладки з гарбуза виходять солодкими, повітряними і рум’яними. Страва підходить для сніданку або навіть десерту. Золотисті млинці можна подавати зі сметаною, варенням і свіжими ягодами.
Інгредієнти: на 10 порц.
- Гарбуз – 300 гр.
- Кефір – 1 склянка
- Борошно пшеничне – 100 гр.
- Яйце – 3 шт.
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
- Сіль – 1 щіпка
- Сода харчова – 0.5 ч. л.
- Масло рослинне – 80 мл
Процес приготування:
Щоб приготувати оладки з гарбузом на кефірі, гарбуз очищаємо від шкірки і насіння. Ріжемо тонкими шматочками, які в подальшому відварюємо на пару. Знадобиться близько 10 хвилин.
Приступаємо до приготування тіста. Збиваємо яйця з цукром і сіллю. Вливаємо сюди кефір і дві столові ложки рослинної олії. Перемішуємо.
Просіваємо в тісто борошно, додаємо соду. Знову перемішуємо до однорідного стану.
Отпаренную гарбуз розминаємо виделкою і додаємо в тісто. Перемішуємо.
На сковороді обсмажуємо оладки з обох боків до рум’янцю.
Оладки подаємо до столу, прикрасивши свіжою гарбузом або ягодами. Приємного апетиту!
Оладки без дріжджів Оладки без дріжджів з содою і яйцями Оладки без розпушувача Оладки з содою Оладки на кефірі без дріжджів з содою і яйцями Оладки на кефірі класичні Оладки на кефірі на швидку руку Оладки на кефірі як у бабусі