Найчастіше оладки готують на кисломолочних продуктах. Страва вийде смачним, навіть якщо використовувати кефір з терміном придатності. Ідеальний спосіб витрачати непридатний продукт і отримати пишні оладки до чаю.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Борошно пшеничне – 1 склянка
  • Кислий кефір – 1 склянка
  • Яйце – 1 шт.
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.
  • Сіль – 1 щіпка
  • Сода харчова – 1 ч. л.
  • Масло рослинне – для смаження

Процес приготування:

Готувати оладки з простроченого кефіру просто! Всі інгредієнти заздалегідь дістаємо їх холодильника. Кефір з яйцем не повинні бути занадто холодними.

В глибокій мисці розбиваємо яйце і змішуємо його з сіллю і цукром.

Потім вливаємо кефір і поступово просіваємо борошно.

Додаємо соду і ретельно замішуємо тісто. Воно повинно бути однорідним і густим.

Нагріваємо сковороду, капаємо в неї трохи масло.

Викладаємо тісто: по 1,5-2 ложки на кожну оладью.

Смажимо на середньому вогні до хрусткої скоринки.

Пишні оладки з простроченого кефіру виходять рум’яними і апетитними. Подаємо до столу в теплому вигляді. Приємного чаювання!

Оладки без борошна Оладки без дріжджів з содою і яйцями Оладки без дріжджів і без яєць Оладки без дріжджів і розпушувача Оладки з содою і яйцями Оладки класичні Оладки на кефірі без дріжджів з содою і яйцями Оладки на сніданок