Найчастіше оладки готують на кисломолочних продуктах. Страва вийде смачним, навіть якщо використовувати кефір з терміном придатності. Ідеальний спосіб витрачати непридатний продукт і отримати пишні оладки до чаю.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Борошно пшеничне – 1 склянка
- Кислий кефір – 1 склянка
- Яйце – 1 шт.
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
- Сіль – 1 щіпка
- Сода харчова – 1 ч. л.
- Масло рослинне – для смаження
Процес приготування:
Готувати оладки з простроченого кефіру просто! Всі інгредієнти заздалегідь дістаємо їх холодильника. Кефір з яйцем не повинні бути занадто холодними.
В глибокій мисці розбиваємо яйце і змішуємо його з сіллю і цукром.
Потім вливаємо кефір і поступово просіваємо борошно.
Додаємо соду і ретельно замішуємо тісто. Воно повинно бути однорідним і густим.
Нагріваємо сковороду, капаємо в неї трохи масло.
Викладаємо тісто: по 1,5-2 ложки на кожну оладью.
Смажимо на середньому вогні до хрусткої скоринки.
Пишні оладки з простроченого кефіру виходять рум’яними і апетитними. Подаємо до столу в теплому вигляді. Приємного чаювання!
Оладки без борошна Оладки без дріжджів з содою і яйцями Оладки без дріжджів і без яєць Оладки без дріжджів і розпушувача Оладки з содою і яйцями Оладки класичні Оладки на кефірі без дріжджів з содою і яйцями Оладки на сніданок