Приготування оладок на дріжджах вимагає більше часу порівняно із звичайними. За рахунок дріжджів ці оладки виходять пишними і смачними, за що їх дуже люблять діти. До таких оладки можна подати і варення, і сметану, і кава, і соки.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Молоко коров’яче – 1 склянка
- Яйце – 1 шт.
- Сухі дріжджі – 1 ч. л.
- Борошно пшеничне – 1.5 склянки
- Цукор-пісок – 1 ч. л.
- Сіль – за смаком
- Масло рослинне – для смаження
Процес приготування:
Готувати оладки з сухими дріжджами на молоці легко! Молоко трохи підігрійте. У посуд для замішування тіста налийте 1/3 склянки теплого молока, додайте до нього потрібну кількість сухих дріжджів, все розмішайте і залиште на 5 хвилин, щоб дріжджі почали працювати. Через 5 хвилин налийте до цієї суміші половину решти молока, всипте цукор, 3 ложки борошна і перемішайте віночком все до однорідного стану. Приготовану опару поставте на 10 хвилин у тепле місце, щоб вона піднялася.
Коли опара підніметься, її ще раз перемішайте віночком, долийте молоко, що залишилося, вбийте яйце і посоліть. В опару порційно насипте борошно і віночком замісіть однорідне і без грудочок тісто. Воно має бути густим, інакше оладки осядуть при випічці. Посуд прикрийте серветкою і помістіть також в тепле місце на 40 хвилин. За цей час тісто підніметься до країв посуду.
Розігрійте сковорідку з рослинним маслом. Ложкою викладайте тісто на розігріту сковорідку і обсмажуйте оладки на невеликому вогні до рум’яної скориночки з обох сторін.
Спечені гарячі оладки перекладіть на тарілку і можете подати до столу цю пишну і рум’яну випічку.
Приємного апетиту!
Дріжджові млинці на молоці з яйцями Дріжджові оладки Оладки без розпушувача Оладки без соди Оладки на молоці без розпушувача Оладки на молоці без соди Оладки як у бабусі