Вівсяні оладки не тільки смачні і рум’яні, але ще й дієтичні. Тісто для них замішують з вівсяних пластівців з різними інгредієнтами. У цьому рецепті вам пропонується приготувати оладки з звичайних вівсяних пластівців і на основі кефіру. Такі оладки відрізняє особливо ніжна текстура.
Інгредієнти: на 3 порції.
- Вівсяні пластівці – 1.5 склянки
- Борошно пшеничне – 1 склянка
- Кефір – 2 склянки
- Цукор-пісок – 3 ст. л.
- Сода харчова – 0.5 ч. л.
- Розпушувач тіста – 1 ч. л.
- Яйце – 1 шт.
- Масло рослинне (в тісто) – 2 ст. л.
- Масло рослинне (для смаження) – 80 мл
Процес приготування:
Почнемо готувати оладки з вівсяних пластівців. Вівсяні пластівці подрібніть в чаші блендера до стану середньої крихти. Пересипте їх в посуд для замішування тіста і налийте до них теплий кефір. Залиште пластівці на 15 хвилин, щоб набухли.
В окремій чашці збийте виделкою яйце, перелийте його в тісто, додайте 2 ложки рослинного масла і все добре перемішайте ложкою.
У миску просійте на сито склянку пшеничного борошна, насипте до неї вказане в рецепті кількість цукру, розпушувач, соду і добре перемішайте. Отриману суху суміш пересипте до кефіру з вівсянкою і замісіть тісто. Воно повинно вийти за текстурою, як густа сметана, і не містити грудочок борошна.
З приготованого тесту посмажте оладки на добре розігрітій з олією сковорідці. Оладки обсмажуйте до рум’яного кольору з обох сторін.
Приготовані оладки з вівсяних пластівців подайте до сніданку зі згущеним молоком або сметаною.
Приємного апетиту!
Оладки Оладки без дріжджів Оладки без дріжджів з содою і яйцями Оладки без молока Оладки з розпушувачем Оладки класичні Оладки на кефірі Оладки на кефірі з содою і яйцями