З великим бажанням хочу поділитися з вами рецептом ароматного овочевого рагу без кабачків. Овочеве рагу виходить ситним і дуже смачним. Таке блюдо відмінно підійде тим, хто не їсть м’ясо. А тим, хто їсть м’ясо і рибу, буде чудовим гарніром.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Болгарський перець солодкий (різних кольорів) – 3 шт.
- Баклажан – 1 кг
- Картопля (молодий) – 500 гр.
- Цибуля ріпчаста – 3 головки
- Помідори свіжі – 500 гр.
- Перець чилі – 1 шт.
- Масло оливкове – для смаження
- Морква – 2 шт.
- Часник – 4 зуб.
- Кінза – 1 пучок
- Базилік свіжий – 5 гілок
- Коріандр – 1 ч. л.
- Приправа Уцхо-сунелі – 1 ч. л.
- Перець чорний мелений – за смаком
- Лавровий лист – 1 шт.
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
Щоб приготувати овочеве рагу без кабачків, ретельно баклажани вимийте, обсушіть їх, обріжте кінчики і наріжте невеликими скибочками. Нарізані баклажани викладіть в невелику ємність, посоліть, накрийте кришкою і залиште приблизно на 20-25 хвилин.
Після чого промийте в холодній воді, виклавши в сито або друшляк і дайте стекти зайвої рідини. Потім викладіть баклажани на паперові рушники і промокніть їх.
Глибоку сковороду добре розігрійте на середньому вогні, додайте необхідну кількість оливкової олії.
Обсмажте баклажани до золотистого кольору, потім викладіть їх у друшляк, щоб скло зайве масло. Після чого перекладіть в глибоку каструлю.
Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, промийте під водою і наріжте дрібним кубиком. Болгарський перець вимийте, очистіть від насіння і серцевини, потім наріжте соломкою. Картоплю і моркву ретельно вимийте, очистіть від шкірки за допомогою овочечистки. Картоплю наріжте середнім за розміром кубиками, а моркву тонкою соломкою.
Глибоку сковороду добре розігрійте на середньому вогні, додайте невелику кількість оливкової олії. Викладіть подрібнений ріпчаста цибуля, періодично помішуючи, обсмажте кілька хвилин.
Потім додайте в сковороду моркву, болгарський перець і картоплю. Періодично помішуючи, готуйте близько 15 хвилин, а потім перекладіть до баклажанів.
Помідори ретельно вимийте і обсушіть, зробіть хрестоподібний надріз, залийте окропом, потім помістіть в крижану воду і зніміть шкірку, наріжте кубиками і додати до інших овочів. Каструлю поставте на повільний вогонь і тушкуйте 10 хвилин.
Часник очистіть від лушпиння, промийте і пропустіть через прес і додайте до овочів.
Гіркий перець вимийте і очистіть від насіння і серцевини, потім дрібно наріжте.
Кінзу і базилік промийте і дрібно нарубаєте. Додайте до овочів.
Посоліть і додайте розтерті насіння коріандру, чорний мелений перець, уцхо-сунелі і лавровий лист. Тушкуйте ще 15 хвилин, потім вимкніть вогонь, накрийте кришкою і залиште на півгодини. Готове овочеве рагу подавайте порційно.
Приємного апетиту!
Дієтичне овочеве рагу Овочеве рагу без м'яса Овочеве рагу з баклажанами Овочеве рагу з картоплею Овочеве рагу з картоплею і перцем Овочеве рагу з картоплею на сковороді Овочеве рагу з помідорами