Овочі дитина часто не хоче їсти, тому пропонуємо приготувати з цих сезонних овочів смачне блюдо – рагу. Готуємо з кабачка, солодкого перцю, моркви та цибулі. Дитині до 1 року готове рагу можна подрібнити блендером.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Кабачки – 1 – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Морква – 1 шт.
- Болгарський перець солодкий (жовтий) – 1 шт.
- Селера – 1 гілка
- Томатний соус – 1 ст. л.
- Сіль – за смаком
- Приправа (на вибір) – за смаком
Процес приготування:
Приступимо до приготування овочевого рагу для дітей. Почистіть цибулю і наріжте її на маленькі кубики. У сковорідці розігрійте трохи оливкової олії (можна додати і вершкового) і обсмажте в ньому цибулю до прозорості.
Помийте гілочку селери і дрібно наріжте. Моркву очистіть від шкірки і наріжте на середню терку. Селера і моркву перекладіть в сковорідку до цибулі і тушкуйте на маленькому вогні протягом декількох хвилин.
Кабачок і перець помийте, почистіть і наріжте на маленькі кубики.
Перекладіть їх у сковорідку і тушкуйте під закритою кришкою 10 хвилин.
Потім покладіть в рагу ложку томатного соусу.
Рагу посоліть за смаком і додайте дрібку спеції (коріандр, мускат або суміш перців) і добре перемішайте. Потушкуйте рагу ще кілька хвилин і вимкніть вогонь.
Окремо запечіть лососеву ковбаску або відваріть сосиску.
Готове рагу разом з ковбаскою перекладіть в порційну тарілку і можете годувати малюка.
Приємного апетиту!
Дієтичне овочеве рагу Кабачки для схуднення Овочеве рагу Овочеве рагу без м'яса Овочеве рагу з кабачками і морквою Овочеве рагу ПП Страви з кабачків на сковороді