Овочеве рагу по-італійськи – традиційне блюдо для Сицилії. Приготувати його легко, а подавати до столу можна як у гарячому, так і в холодному вигляді. Таке рагу послужить як самостійною стравою, так і оригінальним ситним гарніром.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Баклажан – 1 шт.
- Помідори свіжі – 3 шт.
- Морква – 2 шт.
- Селера – 100 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Болгарський перець солодкий – 1 шт.
- Часник – 2 зуб.
- Базилік свіжий – за смаком
- Томатна паста – 2 ст. л.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Бальзамічний оцет – 1,5 ст. л.
- Масло оливкове – 2 ст. л.
- Оливки – за бажанням
Процес приготування:
Почнемо готувати овочеве рагу по-італійськи. Баклажан ретельно промиваємо, нарізаємо на шматочки, засипаємо сіллю і перемішуємо. Залишаємо овочі в такому вигляді.
Ріпчасту цибулю і селеру подрібнюємо, моркву очищаємо від шкірки і ріжемо тонкими кружечками. Обсмажуємо овочі на оливковій олії до легкої золотистої скоринки.
Помідори ошпарюємо, очищаємо від шкірки, перетираємо. Кашку викладаємо овочі на сковороді, сюди ж додаємо томатну пасту. Перемішуємо і тушкуємо 5 хвилин.
Кладемо в сковороду баклажани. Солимо, перчимо, додаємо подрібнений часник, базилік. Вливаємо бальзамічний оцет і оливкове масло, перемішуємо і продовжуємо тушкувати 20-25 хвилин. При необхідності можна додати воду.
Тушковані овочі знімаємо з вогню, розкладаємо по тарілках і приправляємо оливками. Рагу по-італійськи готово. Приємного апетиту!
Овочеве рагу без картоплі Овочеве рагу з баклажанами Овочеве рагу з баклажанами на сковороді Овочеве рагу ПП