Дитячої овочеве рагу готується в основному з капусти, картоплі, моркви та цибулі, тільки самим щадним способом, тобто гасінням. Важливо, щоб овочі стали м’якими. Заправляється воно соусом із сметани і томату, хоча можна згасити овочі в молочному соусі. Страва вийде колоритним та ніжним і сподобається маленьким дітям.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Капуста білокачанна – 300 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Морква – 1 шт.
- Картопля – 1 шт.
- Помідори свіжі – 1 шт.
- Томатна паста – 1 ч. л.
- Сметана – 1 ст. л.
- Горошок зелений консервований – 2 ст. л.
- Борошно пшеничне – 1 ч. л.
Процес приготування:
Як почати готувати овочеве рагу як у дитячому садку? Цибулю і моркву почистіть і промийте.
Потім їх порізати на маленькі кубики.
В каструлі для гасіння розігрійте набагато масла і злегка обсмажте в ньому нарізані моркву і цибулю (4-5 хвилин). Якщо діти зовсім маленькі, то овочі не обсмажуйте, а потушкуйте, додавши в каструлю воду (хвилин 10 після закипання).
Помідор наріжте на невеликі шматочки і перекладіть до моркви і цибулі.
Шматок качана капусти наріжте на невеликі кубики і, трохи присолив, пам’ятайте рукою.
Потім перекладіть до інших овочів. Долийте в каструлю набагато води, щоб овочі тушкувалися, а не варилися.
Картоплю почистіть і наріжте також на кубики. Перекладіть його в каструлю.
Додати в рагу зелений горошок і посоліть блюдо.
Тушкуйте овочі на маленькому вогні і під закритою кришкою протягом 1 години, щоб вони стали дуже м’якими. Воду можна доливати до овочів по мірі википання.
Змішайте на тарілочці сметану з томатною пастою.
Під час гасіння додайте в рагу соус зі сметаною і томатною пастою, перемішайте.
За 10 хвилин до кінця гасіння налийте в рагу борошно, розведену в 50 мл води, і ще раз перемішайте.
Приготоване овочеве рагу розкладіть по тарілочках і подайте до столу з тюфтельками або сосисками.
Приємного апетиту вашим дітям!
Дієтичне овочеве рагу Овочеве рагу в каструлі Овочеве рагу з картоплею і капустою Овочеве рагу з картоплею і помідорами Овочеве рагу ПП