Овочеве рагу – страва, яке можна подавати не лише в якості повноцінного легкого вечері або обіду, але і в якості гарніру. Рецепт, який представлений вашій увазі, не є класичним, оскільки він поєднує в собі декілька видів грибів, кабачки і картопля. До речі, саме завдяки картоплі страва стає більш ситним і калорійним. У будь-якому випадку, приготування рагу не передбачає дотримання суворих правил вибору інгредієнтів: якісний і кількісний склад можна регулювати виходячи з власних смаків та уподобань.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Кабачки – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 3 головки
  • Картопля – 8 шт.
  • Печериці свіжі – 200 гр.
  • Гриби сушені – 50 гр.
  • Масло рослинне – 50 мл
  • Томатний сік – 150 мл
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Приправа грибна – 0.5 ч. л.

Процес приготування:

Щоб приготувати овочеве рагу з грибами і кабачками, в першу чергу займемося підготовкою картоплі. Його необхідно промити, очистити від шкірки. Знову промиваємо, викладаємо в каструлю, заливши водою. Ставимо каструлю на вогонь. Тим часом промитий і висушений кабачок нарізаємо кубиками. у тому випадку, якщо кабачок немолодий, видаляємо з нього м’яку серцевину з насінням і знімаємо шкірку. Промиту і очищену від шкірки моркву натираємо на тертці. Цибулю очищаємо від лушпиння і нарізаємо дрібним кубиком. Всі подрібнені овочі кладемо на розігріту сковороду, политу невеликою кількістю рослинного масла.

Обсмажуємо овочі протягом десяти хвилин.

Сушені гриби необхідно попередньо замочити у воді приблизно на годину. Після цього зливаємо з них воду і кілька раз промиваємо гриби, які після потрібно нарізати досить великими шматочками і відправити на сковорідку до овочевої маси.

Тепер беремо печериці, знімаємо з їх капелюшків шкірку. Потім нарізаємо їх великим кубиком і відправляємо до інших овочів.

Овочеву масу перемішуємо і тушкуємо протягом десяти хвилин.

Варену картоплю нарізаємо великими шматочками, з’єднайте з овочами на сковорідці. Потім овочеву масу заливаємо томатним соком, присмачую спеціями, все перемішуємо і тушкуємо з закритою кришкою десять хвилин.

Страва готова. Перед подачею викладаємо рагу на порційну тарілку.

Дієтичне овочеве рагу Кабачки з грибами Кабачки на сковороді швидко і смачно Овочеве рагу ПП рецепти з кабачків Страви з кабачків