З великим задоволенням хочу поділитися чудовим рецептом овочевого рагу з кабачками баклажанами, картоплею та м’ясом. Таке блюдо чудово підійде тим хто не любить гарніри з круп або макаронних виробів. блюдо виходить корисним за рахунок використання великої кількості овочів і досить ситним.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Картопля – 5 шт.
- Морква – 3 шт.
- Кабачки – 2 шт.
- Баклажан – 1 шт.
- Болгарський перець солодкий – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 2 головки
- Часник – 3 зуб.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Томатна паста – 3 ст. л.
- М’ясо – 500 гр.
- Перець чилі – за смаком
Процес приготування:
Як приготувати овочеве рагу з кабачками, баклажанами, картоплею та м’ясом? Баклажани добре вимийте, обсушіть, а потім наріжте середнім за розміром кубиком.
Морква добре промийте під холодною проточною водою і очистіть за допомогою овочечистки від шкірки. Очищену моркву наріжте дрібним кубиком.
Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння. Потім промийте в холодній проточній воді і наріжте кубиками.
Картоплю ретельно вимийте під водою, потім, скориставшись овочечисткою, очистіть від шкірки і наріжте середнім за розміром кубиком.
Болгарський перець добре вимийте, а потім очистіть від насіння з серцевиною і наріжте кубиками.
Кабачки або цукіні добре промийте, обсушити на кухонному рушнику, а потім наріжте середнім кубиком. Якщо ви використовуєте великий кабачок, то заздалегідь вийміть серцевину разом з насінням, а потім вже наріжте.
Нежирне м’ясо ретельно промийте в проточній воді, а потім обсушити за допомогою паперових рушників, наріжте середніми шматочками.
Часник очистіть від лушпиння, промийте під водою, а потім подрібніть ножем або пропустіть через прес. У невелику миску викладіть необхідну кількість томатної пасти, потім додайте подрібнений часник, сіль і гострий перець.
Ретельно перемішайте до стану однорідної маси.
Глибоку сковороду з товстим дном добре розігрійте на середньому вогні, додайте невелику кількість рослинної олії, а потім викладіть нарізану ріпчасту цибулю, періодично помішуючи, обсмажте до розм’якшення.
Потім додайте баклажани, і постійно помішуючи, готуйте приблизно 5-7 хвилин.
Після чого додайте болгарський перець, ретельно перемішайте і протушкувати близько 5 хвилин. Приготовлені овочі покладіть в глибоку каструлю з товстим дном.
Візьміть другу добре розігрійте сковороду, налийте трохи олії і викладіть і підготовлене м’ясо. Трохи посоліть і додайте чорний мелений перець за смаком. Обсмажте до золотистої скоринки.
Візьміть ще одну сковороду, добре розігрійте, додайте рослинне або вершкове масло і трохи обсмажте, періодично помішуючи.
У сковороду, в якій обсмажувалися овочі, викладіть нарізані кабачки і трохи обсмажте.
Всі підготовлені інгредієнти викладіть в глибоку каструлю до обсмаженою овочам, добре перемішайте, накрийте кришкою і тушкуйте на невеликому вогні приблизно 7-10 хвилин.
Потім додайте приготовлений соус добре перемішайте, посоліть і поперчіть, накрийте кришкою, зменшіть вогонь і тушкуйте рагу 10 хвилин.
Готове овочеве рагу з кабачками, баклажанами, картоплею та м’ясом подавайте порційно, за бажанням прикрасьте свіжою зеленню.
Приємного апетиту!
Кабачки для схуднення Кабачки з м'ясом Овочеве рагу з баклажанами Овочеве рагу з картоплею і перцем Овочеве рагу ПП Страви з кабачків на сковороді