Про корисність овочевих соків можна не сперечатися. Щоб насичувати взимку організм вітамінами і корисними речовинами, можна заготовити овочевий сік на зиму. Такий сік володіє неповторним смаком, який сильно відрізняється від магазинних аналогів. Приготувати в домашніх умовах овочевий сік зможе і початківець кулінар.
Інгредієнти: на 0.5 л.
- Помідори свіжі – 2 кг
- Болгарський перець солодкий – 5 шт.
- Морква – 500 гр.
- Буряк – 500 гр.
- Сіль – 2 ч. л.
- Цукор-пісок – 2 ч. л.
Процес приготування:
Готувати овочевий сік у домашніх умовах на зиму легко! Помідори промийте, крупно поріжте і пропустіть через соковижималку. Вилийте отриманий томатний сік в каструлю і поставте на вогонь.
Очистіть моркву, промийте, поріжте невеликими шматочками і з допомогою соковижималки отримаєте морквяний сік. Додайте його в каструлю з томатним соком.
Буряк також необхідно очистити, сполоснути в прохолодній воді і пропустити через соковижималку. Вилийте отриманий сік в каструлю.
Болгарський перець промийте, вирізати насіння з перегородками.
Помістіть перець в блендер і подрібніть до стану пюре. Отриману масу викладаємо в каструлю з вмістом, все перемішуємо.
Кип’ятимо овочевий сік протягом 20 хвилин, в процесі варіння додаємо в нього сіль і цукор.
Після цього протріть сік через дрібне сито, щоб отримати чистий і однорідний напій.
Далі овочевий сік необхідно прокип’ятити протягом 10 хвилин, потім розлити по стерилізованим ємкостей і закатати кришками. Після охолодження перемістіть заготовку на зберігання в прохолодне місце.
Овочевий сік у домашніх умовах на зиму готовий! Зазначене кількість інгредієнтів дозволяє отримати на виході близько 2 літрів соку.
Приємного вам апетиту!
Салат з буряків і помідорів на зиму Салат з помідорів, перцю і моркви