Улюбленим гарніром більшості людей до будь шашлику є овочі, запечені на мангалі. Рецептів овочів, приготованих на вогнищі безліч, я хочу поділитися своїм улюбленим рецептом овочів, маринованих в соєвому соусі.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Кабачки – 2 шт.
- Баклажан – 3 шт.
- Болгарський перець солодкий – 2 шт.
- Для маринаду: –
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Часник – 2 зуб.
- Бальзамічний оцет – 1 ч. л.
- Соєвий соус – 3 ст. л.
Процес приготування:
Як почати готувати овочі на мангалі в соєвому соусі? Заздалегідь розведіть вогонь і дайте прогоріти вугіллю. Баклажани ретельно вимийте і обсушіть за допомогою паперових рушників. Обріжте кінчики і наріжте кружечками завтовшки 1,5-2 сантиметри.
Кабачки ретельно промийте і обсушіть таким же способом, як баклажани, обріжте кінчики і наріжте кружечками завтовшки 1,5-2 сантиметри. Вибирайте молоді кабачки або цукіні. Вони готуються швидко і не потрібно очищати їх від шкірки.
Болгарський перець ретельно вимийте і обсушіть за допомогою паперових рушників. Очистіть від насіння і серцевини. Очищений перець наріжте на кілька великих шматочків.
У невеликій мисці змішайте рослинне масло, соєвий соус і бальзамічний оцет. Очистіть часник від лушпиння і промийте під водою, натріть на дрібній тертці або пропустити через прес. Додайте в маринад і ретельно перемішайте.
Підготовлені овочі викладіть в глибоку ємність і залийте маринадом. Ретельно перемішайте і залиште маринуватися приблизно на 10-15 хвилин при кімнатній температурі.
Замариновані овочі нанизайте на шампури таким чином, щоб вони не звалилися.
Шампури з овочами викладіть на мангал. Обсмажте з двох боків до золотистої скоринки, періодично перевертаючи. Приблизно знадобиться 10-12 хвилин. Час приготування залежить від ваших овочів і вугілля.
Готові апетитні овочі в соєвому соусі на мангалі подавайте на стіл до ароматного шашлику.
Приємного апетиту!
Баклажани і кабачки на мангалі Баклажани на мангалі Кабачки на грилі Кабачки на мангалі Овочі гриль на мангалі