Панкейкі – це щось на зразок оладок або млинчиків. Це блюдо прийшло до нас з Америки, і воно має безліч способів приготування. У цьому рецепті ми розглядаємо приготування панкейків без молока – вони виходять пишними і смачними, швидко готуються.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Вода – 300 мл
- Яйце – 2 шт.
- Цукор-пісок – 5 – 6 ст. л.
- Сіль – 3 щіпки
- Розпушувач тіста – 1 ч. л.
- Масло рослинне – 4 ст. л.
- Борошно пшеничне – 300 гр.
Процес приготування:
Приступимо до готування панкейків без молока. Перед тим як почати приготування панкейків, потрібно підготувати і відміряти всі необхідні для цього інгредієнти.
В миску вбийте два яйця, додайте цукор і сіль, і гарненько збовтайте їх за допомогою віночка. Потім додайте в ємність з яйцями воду і ще раз перемішайте до однорідного стану.
В чашу почніть просіяти борошно. Тісто збивайте віночком так, щоб у ньому не було неоднорідностей і грудочок.
Далі додайте в тісто для панкейків рослинне масло і ще раз перемішайте його, щоб отримати щільне тісто як на звичайні класичні оладки.
Розігрійте на плиті сковороду з рослинним маслом і обсмажуйте панкейкі по одному до рум’яності, з двох сторін. Обсмажувати панкейкі потрібно на помірному вогні.
Готове блюдо подавайте до столу ще гарячим, з вершковим маслом, медом, джемом або сметаною – на ваш смак.
Приємного апетиту!
Американські млинці Панкейкі без молока Панкейкі без молока і кефіру Панкейкі класичні